CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne yoğun bir katılım oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li Büyükşehir belediye başkanları ile çok sayıda il ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı zirvede tarım ve kalkınmaya dikkat çekildi. Dokuz8HABER’den Bekir Güneş ve Burak Necip Başar, Tarım Zirvesinde CHP’li yöneticiler ve Belediye başkanları ile konuştu. 

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte çok sayıda belediye başkanı katıldı. CHP'li yöneticiler ve belediye başkanları 3 gün boyunca standları gezerek tek tek kentlerden gelenlerle sohbet etti. 

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, standlarda kentlerden getirilen yerel ürünlerin tadına baktı. Belediyeler kurdukları standlarla kendi çalışmalarını anlattı ve bilgi alışverişinde bulundu. 

dokuz8HABER'den Bekir Güneş ve Burak Necip Başar'ın CHP'li yönetici ve belediye başkanları ile yaptıkları röportajların linklerine aşağıda ulaşabilirsiniz.

SEYİT TORUN: CHP OLARAK İKTİDARA HAZIRIZ

CHP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, dokuz8HABER'den Bekir Güneş'in sorularını yanıtladı. Seyit Torun, CHP olarak iktidara hazır olduklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU İLE TARIM ZİRVESİNE KATILAN ÇİFTÇİ: İKİ YAKAMIZ BİR ARAYA GELMİYOR

Adana Karataş'tan çiftçi Nadir Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP'li Belediyeler'in tarım zirvesine katıldı. Zirvede Kılıçdaroğlu'nun yanında oturan ve ilk konuşmayı yapanlardan biri olan Arslan, dokuz8HABER'e de yaşadıklarını anlattı. Arslan, "İki yakamız bir araya gelmiyor. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz" dedi.


TUNÇ SOYER: TÜRKİYE'NİN EN MUHAFAZKAR BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BİRİYİM

CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dokuz8HABER'den Bekir Güneş'in sorularını yanıtladı. 

Soyer, Cumhur İttifakı'nın "Yerli ve milli" politikalarını eleştirerek, "Ben Türkiye'nin en muhafazakar belediye başkanlarından biriyim. Böyle söyleyince tuhaf geliyor ama değil gerçek bu. Bir memleketin toprağını, suyunu, ormanını korumayacaksanız, onlara sahip çıkmayacaksanız hangi yerlilikten, millilikten bahsedeceksiniz. Bunları savunmaktan daha yerli ve milli ne olabilir" dedi.

ZEYDAN KARALAR: CHP'Lİ BELEDİYELER UMUT OLDU

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde dokuz8HABER'in sorularını yanıtladı. Karalar, “Kime oy vereceğiz diye kararsız olanlar artık CHP’li Belediyelere bakarak kararlarını veriyor. CHP’li Belediyeler umut oldu” dedi.

OSMAN GÜRÜN: HÜKÜMET PROGRAMIMIZI AÇIKLIYORUZ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde dokuz8HABER'in sorularını yanıtladı. Gürün, Millet İttifakı ve dostlarının ilk seçimde iktidara geleceğini ve bunun için hükümet programlarını hazırladıklarını söyledi.


FARUK DEMİR: TARIM VE HAYVANCILIK ÇOK VAHİM BİR NOKTADA

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde dokuz8HABER'in sorularını yanıtladı. Demir, “AKP iktidarı ile tarım ve hayvancılık çok vahim bir noktaya geldi” dedi.


KIRŞEHİR BELDİYESİ'NDEN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Polat CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde dokuz8HABER'in sorularını yanıtladı. Polat, belediye olarak kadın girişimcilere kooperatifler aracılığıyla ciddi destekler verdiklerini söyledi.

AYDIN'DA BELEDİYE TARAFINDAN 15 HALK MARKET KURULDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma projeleri Koordinatörü Gökçe Yıldırım, CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde dokuz8HABER'in sorularını yanıtladı. Yıldırım, belediye olarak halk için 15 market kurduklarını ve üreticiye aracılık ettiklerini söyledi.

GÖKHAN GÜNAYDIN: TÜRKİYE'Yİ KENDİNE YETECEK NOKTAYA GETİRECEĞİZ

CHP'nin tarım politikalarında önemli bir isim Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, dokuz8HABER'e yaptığı açıklamada CHP'nin 5 yıl içerisinde birçok tahıl ürününde Türkiye'yi kendi kendine yetecek bir duruma getireceklerini söyledi.

ONURSAL ADIGÜZEL: İKTİDARIMIZDA İLK OLARAK ÇİFTÇİNİN BORÇLARINI SİLECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde dokuz8HABER'in sorularını yanıtladı. Adıgüzel, iktidara geldikleri ilk haftada çiftçinin borçlarını sileceklerini söyledi.

CHP İKTİDARININ TARIM POLİTİKALARINI ANLATTIK

CHP Adana Milletvekili ve CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi organizasyonunda yer alan Ayhan Barut, Tarım Zirvesi'ni dokuz8HABER'e değerlendirdi. Barut, CHP iktidarında uygulayacakları tarım projelerini anlattıklarını söyledi.

Tarım Zirvesinde renkli görüntüler de ortaya çıktı. Bekir Güneş'in kadrajından CHP'li Belediyeler Tarım Zirvesi'ndeki renkli kareler:

IMG_2105IMG_2092IMG_2080IMG_2072IMG_2069IMG_2068IMG_2066IMG_2038