Haber: MAHİR BAĞIŞ - Kamera: FURKAN ERDEM

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a Uşak’ta derdini anlatan bir yurttaş, “Ben AK Partiliyim, oy verdim. Bundan sonra size şans veriyoruz ama sizin de iyi çalışmanız lazım. Bu ülke, herkes sıkıntılı. Biz niye iktidara getirdik bu insanları? Daha güzel günlerimiz olsun diye. Maalesef güzel günlerimiz olmadı, güzel günlerimizi benziyoruz” dedi. Bir telefon bayii de kredi kartına taksit yapılabilmesini talep ederken, "Bizde diş kalmadı artık dişleri sıka sıka" diyerek yaşanan ekonomik durumu özetledi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası, bugün Uşak’ta sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası toplantısının ardından çeşitli temaslar yaptı. CHP’li milletvekilleri sanayi ve ticaret odalarını, esnafı ziyaret etti, yurttaşların derdini dinledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Uşak merkezde esnaf ziyareti yaptı.

Öztrak’ın dinlediği esnaf yurttaşların telefon alırken kredi kartı kullanamamasına tepki göstererek, “Millet şu an tüketici kredisi çekip daha pahalıya alıyor. 3 aylık ödeyemiyor. En ucuz cihaz 7 bin, 8 bin lira olmuş. Nasıl ödeyebilecek” dedi.

CHP heyetinin ziyaret ettiği manifaturacı, artık hazır ürün kullanıldığı ve kıyafet diktirilmediğini belirterek, “Müdavimleri var onlar yaptırıyor yoksa hep hazır ürün kullanıyoruz” dedi. Dükkana ziyarete gelen bir yurttaş önümüzdeki seçimlerde AKP oy vermeyeceğini belirterek şunları söyledi:

BEN AK PARTİLİYİM, OY VERDİM. BUNDAN SONRA SİZE ŞANS VERİYORUZ”

“Ben AK Partiliyim, oy verdim. Bundan sonra size şans veriyoruz ama sizin de iyi çalışmanız lazım. Bu ülke, herkes sıkıntılı. Biz niye iktidara getirdik bu insanları? Daha güzel günlerimiz olsun diye. Maalesef güzel günlerimiz olmadı, güzel günlerimizi bekliyoruz, inşallah olacak.”

KOKOREÇ SATIŞLARI DA DÜŞTÜ

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile CHP milletvekilleri İlhami Aygün ve Mehmet Güzelmansur’un ziyaret ettiği bir kokoreççi, “40 lira. Satışlar düştü. O yüzden eski işi yapamıyoruz. Günde 2 yada 3 tane (kokoreç) bağlıyorum geçen yıl 5-6 idi” sözleriyle durumunu anlattı. Esnaf, geçen yıl bir bağ kokoreçi 150-200 TL'ye alırken, bugün fiyatın 450 TL'ye çıktığını anlattı. 

"BİZDE DİŞ KALMADI ARTIK DİŞLERİ SIKA SIKA"

Bir başka telefon bayii de kredi kartına taksit yapılabilmesini talep ederken, "Bizde diş kalmadı artık dişleri sıka sıka" diyerek yaşanan ekonomik durumu özetledi. 

15 TL OLAN 100 GRAM KESTANE 25 LİRAYA ÇIKTI

İlhami Aygün’ün “İşler nasıl gidiyor” sorusuna bir esnaf, “Kestane fiyatları şu an için yüksek. Yiyemiyor ama üç beş tane alıyor gidiyor. 1 kilosu 180 liraya geliyor çiğ olarak. 100 gramını 25 liraya satıyorum. 10 kişiden 1 kişi alıyor belki. Geçen sene 100 gramı 15 liraydı, kazanabiliyorduk” dedi. Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin “Asgari ücret kadar kazanmıyor musun” sorusuna esnaf, “Hayır” yanıtını verdi.

Ekonomi Masası'nın incelemelerde bulunduğu il sayısı Uşak ile birlikte 44'e ulaşmış oldu.