MKE’nin yapı ve statüsünü değiştiren kanun, CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.  ANKA'nın haberine göre yasanın yürürlüğünün durdurulması ve iptali taleplerini içeren dava dilekçesini CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal verdi. Önal, ANKA Haber Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:

 “Amacımız sözleşmeli personel, memur, kadrolu işçi kardeşlerimiz ile tüm kurum çalışanlarımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi, kurumun kamuya ait olma özelliğinin korunmasıdır. Ülkemizde birçok parti iktidara geldi ama hiçbirisi Makina Kimya Kurumu’nun milletimize ait olma özelliğine dokunmadı. Zira yurt güvenliğimizi sağlayan mühimmatı üreten fabrikaların kamuya ait olması hepimizin güvenliği için çok önemlidir. Kahraman Mehmetçiğimizin, Emniyet güçlerinizin kullandığı mühimmatı üreten MKE fabrikaları hayati öneme sahiptir. Bu sebeple kurumun kamuya ait olma özelliğine dokunulmamalıdır.”

“MKE ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİLİYOR”

MKE çalışanlarının da yaşanan belirsizlikler nedeniyle zor günler geçirdiğini söyleyen Önal, “Personel rejimi konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle birçok çalışan ve aileleri bu süreçte mağdur ediliyor. Yaşanan tüm bu belirsizlikler karşısında bu şehrin bir evladı olarak kurum çalışanlarımıza ve milletimize verdiğimiz tüm sözlerin arkasında durmaya, şehrimize sahip çıkmaya devam edeceğim” dedi.