CHP Milletvekili Murat Emir'in, 20 gün önce ortaya attığı Çin aşısının alımında aracı firma kullanıldığı ve aşıyı Keymen İlaç firmasının getirdiği iddiası, TRT muhabirinin Çin'den paylaştığı fotoğrafla doğrulandı.

CHP Milletvekili Murat Emir'in, 20 gün önce ortaya attığı Çin aşısının alımında aracı firma kullanıldığı ve aşıyı Keymen İlaç firmasının getirdiği iddiası, TRT muhabirinin Çin'den paylaştığı fotoğrafla doğrulandı. CHP'li Emir, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın halka yalan söylediğini” ifade etti.

"BİR KERE DE DEDİĞİNİZ BİRŞEY DOĞRU ÇIKSIN"

BirGün'den Oktay Evsen'in haberine göre, ilaç kolilerinin üzerinde Keymen İlaç yazısı görülürken CHP'li Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "DMO doğrudan alacak, aracı yok" sözlerini hatırlattı. Emir, "Bir kere de bir dediğiniz birşey doğru çıksın. Böylesine stratejik bir alımda neden aracı firma kullanıyorsunuz?" diye sordu.

"SAĞLIK BAKANI HALKA YALAN SÖYLEDİ"

Sağlık Bakanının bir kez daha halka yalan söylediğini ve yine yalanının kısa zamanda ortaya çıktığını belirten Emir, şu ifadeleri kullandı: “Başından beri soruyoruz. Aracı firma olacak mı dedik. En son da Keymen getirecek dediğimizde bakan, 'aracı filan yok' diyerek, Devlet Malzeme Ofisi'nin direkt kendisinin alım yapacağını belirtmişti. Oysa Keymen İlaç firmasının, son aylarda Sinovac’tan yüklü miktarda ithalat yaptığını biliyoruz. Bakan bir kez daha U dönüşü yapıyor. Böylesine bir stratejik ürün söz konusuyken, neden aracı firma kullanılıyor? Madem aracı firma kullanıyorsunuz, neden bunu saklıyorsunuz. Bunun eninde sonunda ortaya çıkacağını öngöremiyor musunuz? Bir kere de açık, şeffaf bir süreç yürütün. Bir kere de söylediğiniz bir şey doğru çıksın."