CHP Manisa İl Teşkilatı, 14 Mayız 2023’de yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleriyle-ilgili Seçim İşleri Komisyonu oluşturdu. Geçmiş seçimleri, partilerin adaylarını, ne kadar oy aldığını, seçmen sayılarını ve seçimlere katılım oranlarını masaya yatıran komisyon, seçim güvenliğini de içine alan kapsamlı bir yol haritası çizdi.

CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Bektaş Kılınç başkanlığında oluşturulan Seçim İşleri Komisyonu, seçimin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılması için çalışacak. Komisyon tarafından 2018 ve 2015’te yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleriyle ilgili il genelindeki 17 ilçede seçmen sayısı, seçimlere katılım oranı, hangi partinin ve adayın ne kadar oy aldığı ilgili seçim haritası hazırladı. 2023 seçimlerini bu haritaya göre değerlendirecek.

SEÇİM GÜVENLİĞİ VURGUSU

CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Bektaş Kılınç, önümüzdeki günlerde seçim çalışmasıyla ilgili detaylı bir bilgilendirmede bulunulacağını belirterek “CHP 2023 seçimlerinin güvenliği ve diğer çalışmalarla ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 17 ilçede kendi partimizin çalışması, Türkiye’nin gündemiyle ilgili ülkenin geleceğiyle ilgili cumhurbaşkanı seçimi, millet ittifakı seçimi dediğimiz bir ittifakın yanında ülkemizin gidişatından rahatsız olan tüm herkesin birlikteliğini sağlayacak bir seçim çalışması düşünüyoruz”dedi.