CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ın Bahadın ilçesine gitti. Bir dizi temaslarda bulunan ve Bahadın Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, kendisini karşılamaya gelen halka seslendi. Seçimlerde halkın oy vermesi gerektiğini ve sürecin takipçisi olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Tek isteğim var; seçim geldiği zaman sakın ola ki ‘Boş verin, sandığa gitmesek de bir şey olmaz, bir oydan bir şey olmaz’ demeyeceksiniz. Hepiniz ama hepiniz sandığa gideceksiniz, oyları kullanacaksınız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

BİZE HİÇBİR OYUN SÖKMEZ

Seçim sonuçlarına bakacaksınız. Sandık görevlileri görevini yapıyor mu, yapmıyor mu; onlara da bakacaksınız. Sandık görevlisi görevini yapmıyorsa il başkanımız burada, ilçe başkanımız burada, onlara da söyleyeceksiniz. Herkes görevini yapacak, oylara sahip çıkacak. Şöyle bir endişe yaratıyorlar; ‘Efendim, işte seçimler olur, bunlar şunu yaparlar, bunu yaparlar, ayak oyunları yaparlar’. Hiçbir oyun bize sökmez. En büyük güç millettir, halktır ve biz mutlaka iktidarı kucaklayacağız, sizin için kucaklayacağız.

ALTI LİDER AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Evlatlarımızın, çocuklarımızın, umutlarını yurt dışında değil, umutlarını kendi ülkelerine bağlamaları lazım, kendi ülkelerinde gelecek aramaları lazım. Aldıkları eğitimin hakkı olan işlerinin olması lazım. Buna benzer pek çok talep var. Emin olun, biz altı lider bir aradayız, altı genel başkan bir aradayız, hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz, güzel bir Türkiye’yi düşünüyoruz. Güzel bir Türkiye’de bütün vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Belediye Başkanı’mız sizin için çalışıyor, emek harcıyor, geliyor Ankara’ya, İller Bankası ile görüşüyor, şimdi adı İlbank, onlarla görüşüyor, olabildiğince sizin sorunlarınızı çözmek için çaba harcıyor. Bana söyledi, inşallah buraya doğal gaz da gelecek, o açıdan da rahat edeceksiniz.

ENDİŞENİZ OLMASIN

Bütün arzum; sizler bu ülkede huzur içinde yaşayın. Siyasette zaman zaman tartışmalar olur ama bir şeyden emin olmanızı isterim; bu kardeşinizin tek hedefi var, güzel bir ülkede 85 milyonun huzur için yaşamasıdır. Bu amaç için çalışıyorum. Eleştiriler olur, meydan okumalar olur; hiçbir endişeniz olmasın, Bay Kemal hiçbir mücadeleden bir adım bile geri atmaz. Hiç merak etmeyin. Cesareti olanlar, yüreği olanlar karşımıza çıkarlar. Onların televizyon kanalları, gazeteleri var; ne istiyorlarsa, istiyorlarsa yalnız, istiyorlarsa bakanlarıyla, istiyorlarsa danışmanlarıyla hep beraber çıksınlar, bu kardeşiniz tek yürek çıkacaktır. Yürekliyiz biz. Endişeniz olmasın.

KUCAKLAŞMAK İSTİYORUZ

Bütün bunlar bir tarafa, emin olmanızı isterim; bu ülkenin yediden yetmişe bütün evlatları için çalışıyorum, çaba harcıyorum. Sadece ben değil, milletvekili arkadaşlarım da aynı şekilde çaba harcıyorlar. Onlar da mücadele ediyorlar. Doğru dürüst eve gidebilecek zamanımız yok, geziyoruz. Anadolu güzel, Anadolu büyük bir coğrafya, o coğrafyada bütün vatandaşlarımızla kucaklaşmak istiyoruz. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, herkesle ama herkesle dost olmak, kardeş olmak, beraber olmak, ortak mücadele etmek, ortak bir ülke, hedef, ideal belirlemek için mücadele ediyoruz.

YOL AYRIMINA GELDİK

Bir yol ayrımına geldik; otoriter rejimden yana mı olacağız, demokrasiden mi yana olacağız? Biz, demokrasiden yanayız, demokrasiyi savunuyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye’yi istiyoruz. Yapılan her harcamanın hesabının vatandaşa verildiği bir Türkiye’yi istiyoruz. Evlatlarımızın güzel okullara gitmesini, iyi öğretmenler tarafından yetiştirilmesini istiyoruz. Bundan emin olun.

'DEVLET TAŞERON ÇALIŞTIRMAZ'

CHP lideri, gün içinde Sivas’ta Karayolları Genel Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışan işçilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, kendisinden destek isteyen işçilere, “Devlet, taşeron çalıştırmaz. Devlet, işçi çalıştırır, kadrolu işçi çalıştırır, dolayısıyla hakkını teslim eder" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun dinlediği bir işçi şikayetini şöyle anlattı: “Karayolları’nın 12 ay boyunca karla mücadele, bakım işlerini gece gündüz biz yapıyoruz. 2015 yılında mahkeme yoluyla kadrodan taşeronlu olan arkadaşlarımız oldu. Bu nedenle hizmet alımı olan ihale başlığını ‘anahtar teslimi’ olarak değiştirildi. Bu neden biz, 2017’de verilen kadrodan, yüzde 70’e takılarak faydalanamadık. Biz, bugün Karayolları’nda arkadaşlarımızla aynı şartlarda çalışıyoruz ve daha fazlasını yapıyoruz, gece gündüz biz çalışıyoruz. 2022’de Çalışma Bakanı’mız Vedat Bilgin, 90 bin kişiye söz verdi. Bunun içinde biz de olmak istiyoruz, hak ettiğimiz düşünüyoruz.”

Kılıçdaroğlu, işçiye, ‘Hak ettiğinizi düşünmeyin, hak ediyorsunuz” yanıtını verdi. Bunun üzerine işçi, “Sesimizi duyurmanızı istiyoruz, destek olmanızı istiyoruz, bize yardımcı olmanızı istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, işçilere şunları söyledi:

“Sesinizi dillendireceğim. Her yerde söyledim, yine söylüyorum; devlet, taşeron çalıştırmaz. Devlet, işçi çalıştırır, kadrolu işçi çalıştırır, dolayısıyla hakkını teslim eder. Daha önce kadro talebinde bulunan taşeron işçiler vardı, onlarla ilgili tam 3 yıl mücadele ettik, kadrolarını aldılar. Sizin için de mücadele edeceğim. Sadece Karayolları’nda değil, Sağlık Bakanlığı’nda da çalışan, diğer alanlarda da çalışan çok sayıda taşeron işçi var. Hepinizin sendikalı olmanızı, hak sahibi olmanızı isterim. Her birinizin bir gelecek endişesi taşımamanızı isterim. Bunun mücadelesini vereceğim, hiç endişe etmeyin. Onlar formül arıyorlar, ‘acaba nasıl olur da biz bunlara kadro vermeyiz’ diye, hepsini halledeceğiz.”

Kılıçdaroğlu, yolda rastladığı bir simitçiden simit aldı. Simitçi, Kılıçdaroğlu’na, “Sivas’ımıza hoş geldiniz Sayın Genel Başkan’ım. Havası gibi sert, sizi yüreklendirecek. Bizim için başkent niteliğinde olan Sivas’ımıza geldiniz, şeref verdiniz. Garip şehirdir Sivas” dedi.

Kılıçdaroğlu ise simitçiye, “Ozanların şehridir, çalışkan insanların şehirdir. Milli Kurtuluş Savaşı’nın mihenk taşıdır burası” diyerek karşılık verdi.