Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında kendisine yönelik kullandığı sözler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde 5 kuruşluk tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, davaya ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

*Hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren, seviyesizce ve haddini aşarak; ‘Yalancı, omurgasız, sefil, terör sevici..' hakaret sözlerini yöneltme cüretini gösteren Erdoğan hakkında bugün yine 5 Paralık dava açtık!

*CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ve muhataba biçtiği değer gereğince!

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün TBMM'de; partisinin grup toplantısında, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak şunları söylemişti:

*Milletin parasını çalan hırsızdır. Hırsızın sırtını sıvazlayan ise daha büyük hırsızdır. Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarına karşı çıkarak safını belli etmiştir.

*Van'ı överken, bu şehri İranlılar için nasıl cazip hale getireceğini anlatan da Kılıçdaroğlu; ülkemize gelen yabancı yatırımcıları en aşağılık şekilde tehdit eden de yine Kılıçdaroğlu. Niye biliyor musunuz?

*Çünkü bu zat yalancı. Çünkü bu zat omurgasız, çünkü bu zat bir proje. Çünkü bu zat bir aparat.

*Bu zatın partisinin başına kaset komplosu ile geçirildiği günden beri Türkiye'nin milli çıkarlarına karşı sinsi bir savaş vermekten başka iş yaptığını gördünüz mü?

*Yine bu zatın ülkede yapılan tüm eserleri ve hizmetleri engellemeye çalışmaktan başka bir gayretine şahit oldunuz mu?

*Bu zatın Demirtaş'ından Kavala'sına, FETÖ'cülerinden PKK'lılarına kadar ülke ve millet düşmanı teröristleri savunmaktan, hatta bunun için Ankara'dan İstanbul'a yürümekten başka bir çabası var mı?