CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bugün basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı adaylığı süreci ve Türkiye'nin ekonomik durumu ile ilgili konuşan Aslanoğlu, şunları söyledi:

"Birincisi ben, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesiyim. Her üye gibi, tabii ki liderimin cumhurbaşkanı olmasını isterim. Ama bu karar, Altılı Masa'nın kararıdır. Altılı Masa’nın vereceği kararda kim olursa bizim cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu dönem, birilerine ekonomiyi çok anlatmaya gerek olmayan bir dönem. Dün pazardaydık, kimseye bir şey söylemeye gerek yok. ‘Ülke nasıl yönetiliyor’ demeye gerek yok. Pazarı görseydiniz ekonominin ne olduğunu görürdünüz. Pazar bomboştu. Ekonomin ne olduğu çok açık, ticari kanatta çok açık. Vatandaş kanadına gelince, ülkenin ciddi miktarda emeklisi var. Emekli, asgari ücretin çok çok altında maaş alıyor. Her gittiğiniz yerde ateş pahası olduğunu görüyorsunuz. Özellikle dar gelirli ya da sabit gelirli vatandaş, hani dar gelirliyi çoktan geçti iş, dar geliri aşan çok çok farklı bir yerdeyiz. Bu ekonomik konjonktürde, geçen ocak ayında benim kendi çalışanlarım gelerek, ‘Asgari ücret çok yükselecek, acaba işsiz kalır mıyız’… Yani onlar, o kadar ücreti çok yüksek buluyorlardı ve endişe taşıyorlardı. Yetmedi temmuzda arttırdık, yetmedi ocakta çok ciddi miktarda arttırdık. Durum iyi oldu mu? Şu an o asgari ücretli arkadaşların geçimlerini sağlayacak yere geldik mi? Yoksa kiraları da üç kat arttı, yedikleri içtikleri de üç kat arttı, yaşamları da üç kat arttı. Çok net olarak satın alma gücümüz düştü.”

“DÜŞÜNCELERİMDEN BİR ADIM GERİ ATMAM”

Siyaset dilinde sertlik olmayacağını dile getiren Aslanoğlu, şöyle konuştu:

“Deniz Başkan çok güzel bir 5 yıl geçirdi. Ben iş dünyasında geliyorum, yani bildiğiniz gibi dışa dönük biriyim, iletişim kurmada. Buradan da bazı arkadaşlar beni tanıyorlar. ‘Kavgacı bir başkan görecek miyiz?’ Ben, kişisel olarak kavgacı biri değilim. Ancak düşüncelerimden bir adım geri atmam. Söyleyeceğim sözleri söylerim. Söylediğim cümle birinin canını acıtıyor olabilir, eğer sertlikten kastınız bu ise. Ancak benden sertlik göremeyeceksiniz. Ülkenin buna ihtiyacı olmadığını düşünen biriyim. Yeter bu kadar gerilim. Gere gere bu toplumu, siyaseti çok gerdik ve siyasetin kalitesini düşürdük. Ben, siyaseti çocukluğumdaki haliyle özlüyorum. O nedenle AK Parti, MHP ve Cumhur İttifakı’nın diğerleriyle de aynı nezakette birlikte çay içerek, takılarak, birbirimize ara sıra nüktedan çıkışlarla… Bu, siyasette söyleyeceğimiz sözü eksiltmek anlamını taşımaz. Herkes sözünü belli bir kibarlıkla söyleyebilir. Ben, siyasete bunun gelmesi gerektiğini düşünüyorum”

“TEMEL HEDEF MİLLET İTTİFAKI’NIN İKTİDARI”

Yeni yönetimin hedeflerinin ne olduğunun sorulması üzerine Aslanoğlu, “Çok başarılı olacağız ama bunu 100 günün sonunda göreceğiz. Ben, çalışan da bir adamım. Emin olun çok büyük bir artışın büyük, bir yükselişin döneminde partinin başında olacağım. İzmir’de zaten çok güçlü bir partiyiz. İktidarız. Bu iktidar büyüyerek devam edecek. Yerelde 30’un 30’u ve milletvekilliği seçimlerinde de göreceksiniz çıtamız daha fazla yükselecek. Ama temel hedef, tabii ki Millet İttifakı’nın iktidarı” dedi.

"MAYBACH ARACIM YOK"

Aslanoğlu, önceki gün bir basın kuruluşunda yer alan, Mercedes Maybach aracı olduğu iddiasına da yanıt vererek, “Dün Yeniasır Gazetesi aradı, ‘Maybach’iniz var mı’ diye. ‘Yok’ dedim, şoförden fotoğrafını istedim. Koca bir devlet organizasyonu var, bu organizasyon neye bindiğimi bilmiyor mu? Yaptığımdan utanmam, utandığımı yapmam. Maybach’im olsa ona biniyor olurdum. Eğer vergisini ödediğim temiz bir para, kamudan kazandığım bir para değilse bunu anlatmanın bir şeyi yok. Ama merak ettiniz, Mercedes E200 2020 model bir arabam var” diye konuştu.