Anagold Madencilik ile Çalık Holding'in ortağı olduğu Erzincan İliç'teki Çöpler Altın Madeni'nde kullanılan siyanür borularının patlaması sonrası çevre felaketi meydana gelmiş ve işletmenin ruhstı geçici süreyle durdurulmuştu.

GÜNDE 3 KEZ KONTROL EDİLİYOR

CHP Elazığ İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran ve il örgütü de Elazığ'ın Keban ilçesindeki Keban Baraj Gölü'ne giderek incelemelerde bulundu. Duran, günde 3 defa suların kontrol edildiğini ve şu an için Keban'da bir tehlikenin olmadığını söyledi.

Bölgedeki bütün illerde gerekli kontrollerin yapılması gerektiğini belirten Duran, Fırat Nehri'ne akan siyanürün daha büyük sorunlara yol açabileceğini belirtti. İlk günden beri siyanürle altın aramasına karşı olduklarını ifade eden Duran, "Ne kadar haklı olduğumuz bugün bir daha ortaya çıktı" dedi.

"BİR AN EVVEL SON VERİLMELİ"

Keban'da her ne kadar şu an bir tehlike görünmese de ileriki dönemlerde bu durumun değişebileceğini vurgulayan Duran, yer altı kaynaklarının ülke ekonomisine katkı sağlaması adına çıkarılması gerektiğini ancak siyanürle yapılan işlemin doğru olmadığını söyledi.

Duran şöyle devam etti: "Bu işlemin yapılışında usul önemlidir. Siyanürle altın aramasına bir an evvel son verilmesini, daha tehlikesiz, risksiz şekilde bu madenlerin ülke ekonomisine kazandırılmasını bekliyoruz."