CHP genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinden oluşan heyet, sel felaketinin yaşandığı Antalya’nın Kumluca ilçesinde inceleme yaparak esnaf ve yurttaşın taleplerini dinledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bir esnafa “Can kaybı yok, tek tesellimiz o. Üstümüze ne düşüyorsa her türlü desteğe hazırız” dedi. Evi sel sularının basması sonucu yaşanmaz hale gelen bir kadın da ağlayarak “Ne yorganım kaldı ne eşyam kaldı, sebzem zaten bitti. Bize bir yardım, hepsi devrildi, bu dolaplarımı daha yeni yaptırmıştım” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Ali Öztunç ile Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal ve CHP Antalya milletvekillerinden oluşan heyet, dün Antalya’nın Kumluca ilçesinde meydana gelen sel felaketi sonrası bölgeye giderek inceleme yaptı. Heyet, bugün de Kumluca’da inceleme yaparak, yurttaşların ve esnafın taleplerini dinledi.

“CAN KAYBI YOK, TEK TESELLİMİZ O”

CHP heyeti, Kumluca sokaklarında selden etkilenen dükkanları tek tek gezerek esnafa bir şeye ihtiyaçlarının olup olmadığını ve oluşan hasarın boyutunu sordu. Bazı esnaflar, hasarlarının çok olduğunu dile getirdi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da esnafa, “Can kaybı yok, tek tesellimiz o. Üstümüze ne düşüyorsa her türlü desteğe hazırız” yanıtını verdi.

Heyetin gezdiği sokaklarda belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar görüldü. Belediye ekipleri, sokaklardaki çamur birikintilerini ve kaldırımlardaki toprakları temizledi. Selden sürüklenmiş ya da çamura batmış arabaları yoldan çekti. CHP heyeti, seraları da gezerek sebzelerin yağmurdan ne kadar etkilendiğini inceledi.  

“10 BİN DÖNÜMÜN ÜZERİNDE TARIM ALANI ZARAR GÖRDÜ”

Bir sera sahibi heyete, “Toprak suya doymuş vaziyette, 1 metre yükselmiş suyun içindeki bitkinin saçağının yapısı bozulur beslenmesi sekteye uğrar. Şu anda bir şey olmaz diyemeyiz bunu önümüzdeki süreç belirleyecek. Hava açık olursa belki ama tekrar bir yağış dalgası geliyor deniyor, hava kapalı olduğu müddetçe bunun hiçbir garantisi yok” dedi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal da “Maalesef yaşanan afet bölgede 10 bin dönümün üzerinde tarım alanına zarar vermiş görünmekte” bilgisini verdi.

“NE YORGANIM KALDI NE EŞYAM KALDI, SEBZEM ZATEN BİTTİ”

Sel mağduru bir kadın da evinin durumunu göstererek “Ne yorganım kaldı ne eşyam kaldı, sebzem zaten bitti. Bize bir yardım, hepsi devrildi, bu dolaplarımı daha yeni yaptırmıştım” diyerek ağladı.