CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine SADAT'a değindi: "Asla korkmayın!" mesajı verdi: "Biz hayatta olduğumuz sürece, son CHP'li hayatta olduğu sürece, mücadele ettiği sürece SADAT ve benzerlerinden asla korkmayın. Çünkü biz Kuvayı Milliye'ciyiz."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Ukrayna ile Rusya savaş halinde. Ukrayna'da enflasyon %16,4 Rusya'da enflasyon %17,8. TÜİK'in kamuoyuna açıkladığı resmi enflasyon %73. ENAG'ın enflasyon rakamı ise %160."

"İktidar değiştiğinde 'acaba tivit atarsam başım belaya girer mi' diye düşünmeyin. İktidarımızda rahatlıkla bizi eleştirebileceksiniz. Asla gözaltına alınmayacaksınız."

"Uyuşturucu baronları en büyük desteği Saray'dan alıyorlar. Evlatlarımızı zehirleyen bu baronlara da sözümdür. İktidarımızda tüm baronların saltanatına son vereceğiz. Onların burunlarından fitil fitil getirmezsem bana da Kemal demesinler."

"Enflasyonu düşük göstermek, işçiye emekliye dul ve yetime düşük maaş vereceğim demektir. Memurun hakkını niye vermiyorsunuz? Bunlar enflasyona neden olmadılar ki. Enflasyonun sebebi sensin. İşçilere de emeklilere de dul ve yetimlere de memurlara da sesleniyorum: Hakkınızın yenmesini istemiyorsanız birlikte olacağız."

"Efendim CHP diyecekler... Şuna inanmanızı isterim; CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Artık birlikteyiz, artık beraberiz. Aynı değerleri savunuyoruz."

"Sözleşmeye bir hüküm koyalım, yetkili Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri olmasın, İngiliz mahkemeleri olsun. Olur diyorlar. Hepinizin huzurunda söz veriyorum, nereyi yetkili kılarsanız kılın, geleceğim burnunuzdan fitil fitil getireceğim."

 "Ekonomik buhrandan öyle noktaya geldiler ki, vatandaşı suçluyorlar. 'Sorunun bir kısmında vatandaşlarımızın tasarrufunu döviz cinsinde yapmaktaki ısrarları var' diyor. 'Bu vatandaşlar neden tasarruflarını dövize yatırıyor?' diye düşünüyor mu?"

“Muhafazakar genç kadın kardeşlerim size de iki çift lafım var: Bunların ne yaptıklarını biliyorsunuz. Bu ülkelerin kadınlarına nasıl hakaretler edildiğini biliyorsunuz. Yarın döner bunlar size de hakaret eder.”

"Bunlarla helalleşecek miyiz? Yok efendim, bunlarla hesaplaşacağız! Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormuyorsam, siyaseti niye yapıyorum? Vatandaşın hakkını hukukunu savunmuyorsam, siyaseti niye yapıyorum?"