CHP Gençlik Kolları, Genel Merkez önünde basın açıklaması yaparak, AKP Gençlik Kolları Genel Merkezi’ne kargoyla bir büyüteç ile parti programını ve gençlere yönelik vaatlerin broşürünü yolladı.

CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkanı Gençosman Killik, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uzun zamandır yönetme becerisini kaybetmiş ve görev süresinin sonuna yaklaşan bir hükümet tarafından yönetildiğini söyledi. İktidarın yıllarca emeklileri mağdur ettiğini, Kemal Kılıçdaroğlu emeklilere bayramda ikramiye sözü verdiğinde ise akıllarına ikramiye dağıtmak geldiğini kaydeden Killik, şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücrete zam, taşeron işçiye kadro, TRT payının kaldırılması, 3600 ek gösterge bizi dinledikleri konulardan bazıları. Zaten sorumlu muhalefet olmak da bunu gerektirir. İktidarı, halkın sorunları çözmeye zorlamak. Son olarak KYK kredi faizlerinin silinmesi konusunda -geç de olsa- dediğimiz noktaya geldiler. Gençlerin okuyabilmek için kredi almak zorunda olmasının ayıbı yetmezmiş gibi, kendi beceriksizleri yüzünden artan faiz tutarlarını öğrencilere yüklemeye kalktılar. Ne zamana kadar gençlerin demokrat amcası öğrencilere çağrı yapıp kredi faizlerini ödemeyin, iktidara geldiğimizde bunların tamamını sileceğiz diyene kadar. Kemal Kılıçdaroğlu bu çağrıyı yaptıktan sonra birden aylardır üzerinde çalışıyormuş gibi bir proje açıkladılar. Baktık gördük ki aslında bizim uzun zamandır söylediklerimizin, burada yazanların eksik bir kopyası.”

photo1658576583

“HÜKÜMETE YENİ BİR ÇAĞRI YAPIYORUZ”

Gençlerin kendilerine bu iyiliği aslında kimin yaptığının farkında olduğuna dikkat çeken Killik, şöyle devam etti:

“O yüzden Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yapar yapmaz on binlerce genç Twitter’da ‘Teşekkürler Kılıçdaroğlu’ yazarak duygularını ifade ettiler. Tabi açıklanan projenin adil olmayan yönüne de vurgu yapmak gerekiyor. Devlet, icra tehdidiyle yüksek faiziyle parasını aldığı milyonlarca gencin mağduriyetini gidermek zorundadır. Ödeme yapmış olanlara haksızlık olmaması için gerekli düzenleme derhal yapılmalıdır.

Şimdi gelelim burada toplanma amacımıza; bugün hükümete yeni bir çağrı yapıyoruz. Size bu kargo kutusu içerisinde CHP Parti Programını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere yönelik 6 vaadinin olduğu broşürü gönderiyoruz. Yanına da bu büyüteci koyuyoruz. İyice okuyun, en ince ayrıntısına kadar inceleyin. Bizim dediğimizi yaparak vatandaşın dertlerine çözmenizden memnuniyet duyarız. Zaten siz yapmasanız biz iktidara gelince yapacağız. İktidardan bir an önce gitmenizi bekleyen vatandaşa en azından bu iyilikleri yapıp gidin. Biz göreve gelene kadarki kısa süreyi iyi değerlendirmenizi umut ediyor, gösterdiğimiz yolda atacağınız her adımın destekçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da milletimizin sorunlarını çözmek için Bay Kemal’i daha çok dinlemesi tavsiyesinde bulunuyoruz. Onların ağızlarına pelesenk olmuş, her fırsatta 'Bay Kemal, Bay Kemal, Bay Kemal' ama öğrensinler şimdi moda cümle 'Bye Bye Erdoğan.'”