CHP Gençlik Kolları, Taksim saldırısının ardından sosyal medyanın bant daraltmasıyla kullanılmaz hale getirilmesinden sonra yeni uygulaması ‘CHP VPN’i duyurdu.

CHP Gençlik Kolları’nın sitesinde kullanıma sunulan dosyanın parolası ‘iktidar’ olarak belirlendi. Söz konusu uygulama bir ‘openvpn’ dosyası. Kullanmak için ‘openvpn connect’ uygulamasının indirilip dosyanın uygulamaya tanıtılması gerekiyor.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı sonrası ülke genelinde internet kısıtlamasına gidilmişti. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı bu kısıtlamayı aşabilmek için VPN uygulamasından faydalanmak zorunda kalmıştı. Siber güvenlik ve internet gözlemevi NetBlocks’un aktardığına göre patlamanın ardından Twitter, Instagram, YouTube ve Facebook’a erişim kısıtlanmıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ülke genelinde bant daraltıldığını doğrulamıştı. Erişim kısıtlamasının ‘ilgili birimlerin talebi üzerine’ uygulamaya koyulduğu kaydedilmişti. İnternet kısıtlama getiren BTK Başkanın sosyal medya üzerinden paylaşım yapması tepki çekmişti.