CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, “Geleceği Kur” Gençlik Festivali'nde; “Acizlikleri öyle bir seviyeye ulaştı ki aylar öncesinde onlara söylediğimiz ‘Bay Bay’ sloganını araklamış durumdalar. Sayenizde çözülen EYT sonrası Türkiye’de emekliliğini bekleyen sadece tek kişi kaldı. Onu da 14 Mayıs akşamı saraydan emekli ederek yolcu edeceğiz” diye konuştu.  

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde ‘Geleceği Kur’ başlığıyla düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı, Gençlik Festivalinde konuştu.

Killik şunları söyledi:

“BİZE DAYATILAN KÖTÜ GELECEĞE, YOKLUĞA, TEK ADAMLIĞA DEĞİL; DEĞİŞİME, GELİŞİME VE BİR ARADA YAŞAMAYA OY VERECEĞİZ”

“Biz de gençlik denen milletteniz. Yeniliğe, öğrenmeye devamlı açık ve yeşertmeye hep hazır olan gençleriz. Zihnimiz duru, başımız dik, ileri bakıyoruz. Işıl ışıl parlayan gözlerimiz ufukta güzel geleceğe bakıyoruz. Gençlik, özgürlük demektir, enerji demektir, devrim demektir. Ve devrim, bizim için Cumhuriyet demektir, Mustafa Kemal Atatürk demektir…

Tam 100 gün sonra bizi bir zafer bekliyor. Cumhuriyetin yüz akı olan gençler olarak bize dayatılan kötü geleceğe, yokluğa, tek adamlığa değil; değişime, gelişime ve bir arada yaşamaya oy vereceğiz. Bu salonda olduğu gibi her inançtan, her kökenden, her düşünceden gençlerin bir arada olabildiği bir ülkeye şahsım yönetimine değil; ortak akla inanıyoruz. Biz gençler, her şeyimize karışan bir kral değil, kural istiyoruz. Gençler, yol arkadaşlarımız ‘Güç Sende, Senin Elinde’ kampanyasında ilk defa oy kullanacak genç seçmenlerin kapısını çalmaya devam ediyoruz. Asıl gücün milletin, gençlerin elinde olduğunu iyi biliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında gençlerimizi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na özgürce soru sorabildiği ve cevap alabildiği gençlik buluşmalarında buluşturuyoruz. Çünkü biz en gencimizden en büyüğümüze eşit ve korkusuz.

“GENÇ BEYİNLERİ ÜLKEMİZE GERİ GETİRECEĞİZ”

1953’te başlayan, ilhamını ve gücünü Kuvayı Milliye’den alan, cumhuriyetin değerlerini geleceğe taşıyan CHP Gençlik Kolları hikayesi, hepimizin hikayesidir. Bu hikâyede ayrımcılık yoktur, bu hikaye sadece gençlerin değil; her yaştan emekçinin, yoksulun, kadınların, eşitlik olmayan bir geleceğe mahkum edilen herkesin hikayesidir. Birlikte kurduğumuz, direndiğimiz ve umutlara ortak olduğumuz bir hikâyeyi sizlerle büyütüp, halkın iktidarına doğru yürüyeceğimize inancımız tam. Bu hikâyeyi adım adım gerçekleştireceğiz. Küsüp giden gençlere ‘giderlerse gitsinler’ demeyeceğiz. Genç beyinleri ülkemize geri getireceğiz, gençlerin festival yasaklarına değil; eğitime, işe, umuda ve eğlenmeye ihtiyacı var. ‘Geleceği Kur Festivali’ yasaklara karşı, gençlerin hak ettiği yaşamı haykırmasının sembolüdür.

“TOKİ ÜLKEMİZDEKİ YURT SORUNUNU ÇÖZMEDEN BAŞKA HİÇBİR İNŞAAT YAPMAYACAK”

CHP olarak vadediyoruz ki, gençlerimiz aynı diğer ülkelerin gençleri gibi dünyayı özgürce gezebilsinler diye yurt dışına çıkışlarında harç ücreti almayacağız, ücretsiz pasaport vereceğiz. Biz cennet ülkemizin keyif süren yabancıları imrenerek izleyen bir nesiliz. Gençler, kendi ülkelerinde ücretsiz tatil yapabilsin diye tatil beldelerine tesisler kuracağız. AK Parti, sinemaya bile gidemeyen, konsere bile gidemeyen bir gençlik yarattı. 15-28 yaş arası her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabilecekleri müze kartlar vereceğiz. KYK kredilerini biz sıfırlattık, KYK burslarını ve kredilerini yine biz arttıracağız. Yurt sorununu bir yıl içerisinde çözeceğiz. TOKİ ülkemizdeki yurt sorununu çözmeden başka hiçbir inşaat yapmayacak. Gençlerin, ilk cep telefonu, oyun konsolu hatta alacakları ilk arabadan ÖTV alınmayacak. En önemlisi bilime gölge düşüren YÖK kalkacak. Üniversitelerdeki kayyım uygulamasına son vereceğiz.

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ZİNCİR VURMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI HER TÜRLÜ SANSÜRE HAYIR DİYECEĞİZ”

Beşli çeteleri değil, gençlerin istihdamını destekleyeceğiz. Gençlerin gerçeği işsizlik değil; üretim olacak. En büyük gasplardan biri olan, insan hakları gaspı olan mülakat kaldırılacak, liyakat gelecek. İnternette fiber devrim yapılacak, vergiler azaltılacak. Tüm öğrencilere ve gençlere aylık ücretsiz internet verilecek. Türkiye yasaklarla ve baskılarla değil; özgürlük ile anılacak. Gençler festivallerde özgürce buluşacaklar. Düşüncelerini özgürce ifade edecekler. Özgürlüğümüze zincir vurmaya çalışanlara karşı her türlü sansüre hayır diyeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyecek, çoğunlukçu değil çoğulcu bir demokrasi anlayışıyla toplumun tüm kesimlerini eşit kılacağız. Her alanda özgür, insan haklarına saygılı bir gençlik ile birlikte yürüyeceğiz.

“ARTIK TOPLUMA YENİ BİR ŞEY SÖYLEYEMEYEN, YAŞLANMIŞ BİR İKTİDAR VAR. BİZ HEYECANI OLAN GENÇ BİR İKTİDARI KURMAYA GELİYORUZ”

21’inci yüzyılda Avrupa’da ve dünyada, pek çok yerde gençlerin sahip olduğu hakları ülkemizde lütufmuş gibi bize sunuyorlar. Gençleri, ağır travmalar ve buhranlar yaşadığı bu dönemde işsizliğe mahkûm etmeyeceğiz. Torpiller karşısında yenilmeyeceğiz. Giderek umutların yitirildiği, akademinin çürüdüğü 20 yıllık bu düzeni hep birlikte yıkacağız. İnanın 20 yılın sonunda tükenmiş durumdalar. Artık topluma yeni bir şey söyleyemeyen, yaşlanmış bir iktidar var. Biz heyecanı olan genç bir iktidarı kurmaya geliyoruz. Hayal ettiğin her şey, senin hakkın. İyi bir arabaya binmek, iyi bir işe sahip olmak, iyi bir ev almak, özgürce eğlenmek senin hakkın. Bize bunları çok gören anlayışı yeneceğiz.

“EYT SONRASI TÜRKİYE’DE EMEKLİLİĞİNİ BEKLEYEN SADECE TEK BİR KİŞİ KALDI. ONU DA 14 MAYIS AKŞAMI SARAYDAN EMEKLİ EDEREK YOLCU EDECEĞİZ”

Sayın Genel Başkanım, gençlerin demokrat amcası, popüler tabirle Bay Kemal; biz sizin söylediğiniz vaatleri yapmalarına, projeleri kopyalamalarına alışmıştık. Emekliye ikramiye dediniz, verdiler. KYK faizleri dediniz, sildiler. EYT dediniz, yaptılar. Vatandaşın yararınadır dedik, destekledik. Acizlikleri öyle bir seviyeye ulaştı ki aylar öncesinde onlara söylediğimiz ‘Bay Bay’ sloganını araklamış durumdalar. Sayenizde çözülen EYT sonrası Türkiye’de emekliliğini bekleyen sadece tek bir kişi kaldı. Onu da 14 Mayıs akşamı saraydan emekli ederek yolcu edeceğiz. Sayın Genel Başkanım izniniz olursa buradan tüm genç arkadaşlara bir söz vermek istiyoruz. Biz bu festivalin ikincisini 19 Mayıs 2023 günü CHP iktidarında, Ankara’da milyonlarla gerçekleştireceğiz. AK Parti’nin vizyonu Türkiye’ye dar, gençlerin hedefi iktidar.”