CHP Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri, önceki gün Kızılay İstanbul Gaziosmanpaşa Şube Başkanlığı önünde bir araya geldi.  Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi’nin faaliyet ve etkinliklerini protesto eden CHP Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları adına konuşan Başkanı Mert Bakşi şunları söyledi: 

“KIZILAY GOP ŞUBESİNİN FAALİYET VE ETKİNLİKLERİNİ ÜZÜNTÜ VE ŞAŞKINLIKLA TAKİP EDİYORUZ: Bugün, burada, Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanlığı önünde tarihsel mirasın gaspını önlemek için toplanmış bulunmaktayız. Kızılay, ülke tarihimizde dayanışmanın ve yardımlaşmanın, cephe gerisinde ve savaş alanında fedakarlığın, birliğin ve dostluğun simgesi olmuş ve yakın tarihimize kadar da görev ve sorumluluklarını bu çerçevede yerine getirmiştir. Fakat son zamanlarda Kızılay GOP Şubesi’nin faaliyet ve etkinliklerini üzüntü ve bir o kadar da şaşkınlık içerisinde takip ediyoruz. Kızılay Şube Başkanlığı, ülkemizin içerisinde bulunduğu çok yönlü kriz durumunda yaşanılan krizin faturasını ödeyen vatandaşlara ayrım yapmaksızın hizmet üretmeye çalışmaktansa, Kızılay’ın gençlerini siyasi emelleri uğruna AKP’nin gençlik kolları gibi kullanmaktadır.  

SÖZDE PROJELERLE BELEDİYE BAŞKANININ TANITIMINI YAPIYORLAR: Oluşturduğu sözde projeler ile şube başkanı kişisel tanıtımını yapmakta ve ulaştığı herkese AKP’li başarısız Belediye Başkanı Hasan Tahsin’in selamlarını iletmektedir. Kızılay Tüzüğü'ne aleni şekilde aykırı çalışmalara imza atan Şube Başkanlığı’na tüzüğün 6. maddesini hatırlamak isteriz. Kızılay Tüzüğü'nün 6’ıncı maddesinde 'Kızılay’ın kuruluş amacı; silahlı çatışmalar, doğal afetler, salgınlar ve olağanüstü durumlar karşısında toplumsal dayanıklılığı arttırmak, her koşulda, yerde ve zamanda, ayrım yapmaksızın korunmasız insanlara yardım etmek, insan hayatını ve sağlığını korumak, açlık, yoksulluk ve yoksunlukla mücadele etmek, daha yaşanabilir bir çevre oluşturulmasına katkıda bulunmak, birey ve toplumun nitelikli eğitimine destek vermek ve insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, iş birliğini ve sürekli barışı geliştirmeye destek olarak insan onurunu korumaktır' denmektedir. Görüldüğü üzere, kuruluş amaçlarının arasında belediye başkanlarının selamlarını iletmek ya da herhangi bir siyaset kurumunun parçası veya destekçisi olmak yoktur. Sözde projeler çerçevesinde faaliyete almış olduğunuz bütün çalışmalar, Kızılay’ın tarihsel mirasını gaspa ve tüzüğü ihlale girmektedir. 

KIZILAY GAZİOSMANPAŞA ŞUBE BAŞKANLIĞI'NA 3 SORUMUZ VAR: Buradan, yapılan tüzük ihlallerinin sebebini öğrenebilmek adına Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanlığı’na 3 soru yöneltmek istiyoruz: 

1- Yardımlaşma ve dayanışmanın ilçemizdeki en önemli parçası olması gereken Kızılay GOP Şube Başkanlığı neden AKP Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı gibi çalışma yürütmektedir?  

2- Kızılay gönüllüsü gençlerin, toplumsal hassasiyet ve duyarlılıklarını bir partinin siyasetine kanalize etme yetkisini size kim verdi?  

3- Şube Başkanlığı makamını kişisel tanıtım alanı olarak görme yetkisini tüzükten mi, yoksa selamını ilettiğiniz, AKP’li belediye başkanından mı alıyorsunuz? 

Yönelttiğimiz soruların cevabının, selamını ilettiğiniz belediye başkanının siyaset anlayışında mevcut olduğunu biliyoruz. O yüzden cevaplama, konusunda sıkıntı çekmeyeceksinizdir. Tarihsel mirası gaspın ve tüzük ihlallerinin nasıl ki cevapları AKP’nin siyaset anlayışında mevcut. Tarihsel mirasa sahip çıkmanın iradesi de CHP'de mevcuttur. 

İKTİDARIMIZDA BELEDİYE BAŞKANLARININ ELÇİSİ OLARAK DEĞİL HALK İÇİN HİZMET EDECEĞİZ: Buradan tüm Gaziosmanpaşalı vatandaşlarımıza söz veriyoruz; iktidarımızda Kızılay Şube Başkanlığı, belediye başkanlarının elçisi olarak değil, tüzüğün vermiş olduğu yetkiler ile halk için hizmet edecektir. Konuşmamı sonlandırmadan önce tarihi fedakarlıklar ile dolu, Kuvayı Milliye anlayışının ruhu Kızılay’ın bugüne kadarki tüm şehitlerini rahmetle anıyor, gönüllü olarak Kızılay’da hizmet üreten tüm vatandaşlarımıza sonsuz saygı ve minnetimi iletiyorum."