Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Bitlis İl Başkanı Mehmet Cahit Geylani’nin yerine il kongresini yapmak üzere tedbiren kayyım atadı. Geylani karara itiraz edeceklerini söyledi.

CHP Genel Merkezi’nin 22 Şubat 2022 tarihinde atadığı kayyım heyeti 45 gün içerisinde olağanüstü il kongresini yapmak üzere görevlendirilmişti. Atanan kayyum heyetinin il kongresini yapmaması üzerine mahkemeye gidildi.

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Bitlis İl Başkanlığına Veysi Uyanık, Zeynelabidin Küçükdağ, Rahmetullah Ak, Veysi Acar, Durmaz Sadak, İsmail Nacar, İkram Karaca’nın kayyım olarak atanmasına karar verdi.

Kayyım olarak atanan Veysi Uyanık, bir önceki dönem Bitlis İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.

‘AKP İLE BERABER HAREKET EDİYORLAR’

Mehmet Cahit Geylani, şunları söyledi:

“Diyarbakır’da olduğu gibi mahkeme tarafından siyasi bir karar verildi. Bu kararı veren hakim, Diyarbakır için de aynı kararı vermişti. Üstelik bu dava açılırken, hiçbir delegemizin imzası alınmadı. Davayı açan kişi Genel Merkez tarafından ihraç edilen biri. Mahkeme bu kişiyi kayyım olarak atamış. Biz Bitlis’te yaptığımız parti çalışmaları ile burada AKP’yi bitirdik. Kayyım atananlar AKP ile beraber hareket ediyorlar.”