HABER: UĞUR İSTANBULLU

Bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, CHP Artvin Milletvekili aday adaylığını açıklayarak partisindeki görevinden istifa etmişti.CHP Genel merkezi tarafından CHP İl Başkanlığına Orhan Atan atandı. Orhan Atan Cumhuriyet Halk Partisi Artvin il örgütü tarafından  Artvin’den başlattığı iktidar yürüyüşü basın açıklamasına; CHP eski Artvin İl Başkanı ve Artvin Milletvekili aday adayı Ahmet Biber,Artvin Belediye başkanı Demirhan Elçin,İlçe Belediye başkanları,Cumhuriyet Halk partisi Artvin merkez ilçe başkan ve diğer ilçe başkanları,Cumhuriyet Halk Partililer ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Atan, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için bugünden startımızı hep birlikte veriyoruz ve iktidar yürüyüşümüze başlıyoruz, mutlaka kazanacağız. Yalana talana dur demek için ülkemizin ve milletimizin gasp edilen kaynaklarını ve değerlerini tekrar halkımıza geri kazandırmak, yıllarca gelir kaybı yaşayan çalışanlara, insan onuruna yaraşır ücret sağlamak, emeklilerimizi açlığa mahkum etmemek, işsiz gençlerimize iş aş bulmak, ihmal edilen köylümüzü yoksullaşan çiftçimizi yeniden ayağa kaldırmak için çaba göstereceğiz ve tüm halkımızın ortak dertleri bizim derdimiz olacaktır. Ne yazık ki iş bilmez dış politikalar sonucu ülkemizin sınırları yol geçen hanına dönmüştür. Vergisini veren,askerlik görevini severek yerine getiren yurttaşlarımızın hakkını yedirmeyeceğiz.Sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak gelenleri millet ittifakı olarak,mutlaka insan onuruna yakışan bir şekilde kendi yurtlarına geri göndereceğiz.Ülkemizin değerlerini hiç kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. Yıllarca iktidar tarafından koruma altında olan halkın mallarına çöken iş insanı kisvesi altında olanlara da millet ittifakı iktidarında hukuk yoluyla hesap soracağız. Başta, milletin anasına sövenlere, haksız kazanç sağlayanlara hep birlikte dur diyeceğiz.

Dünyanın en güzel coğrafyası olan ülkemize ve ülkemizin en güzel yöresi Artvin’imize kabus gibi çöken rantçılara, hukuk önünde ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. Artvin’imizin dağlarını, ormanlarını, derelerini peşkeş çekme devri bitecektir. Gelin el ele verelim bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşanılan, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti, Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti’ni hep birlikte inşa etmeye başlayalım.”