Haber: Uğur İstanbullu 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararına ülke genelinde tepki artarken. Bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Artvin İl Başkanı Ahmet Biber ’den geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin il başkanı Ahmet Biber, Cumhuriyet Halk Partisi Artvin il binasında basına açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin il başkanı Ahmet Biber “Ekrem İmamoğlu başkanımız tabi bu cezayı aldı. Fakat bu cezayı kabul etmek mümkün değil. Çünkü daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başkanımıza ahmak demesi üzerine oda şöyle birşey demişti “Söze bakarım söz müdür, adama bakarım adam mıdır” dedi. İstanbul seçimlerinde kazandığı bir seçimi iptal ettirenler ahmaktır demekle bir nevi oradaki seçim kurulu hakimlerini değil, siyasi iradeyi suçlamıştı. Yani Süleyman Soylu veya kim iptal ettirdiyse onları kast etmişti. Fakat olayı çevirdiler ve İmamoğlu’nun ahmak kelimesini hakimlere oradaki seçim kurulundaki hakimlere söyledi ve bunun üzerine dava açıldı. Fakat bu açık ve netki bu bir siyasi bir karar. Siyasi irade ağır bastıki mahkemenin hakimi değiştirildi. Mahkemenin hakimide dediki benim düşüncem; ne kadar bir yere yakın olursa olsunlar, neticede ben hakimim ben vicdanıma göre karar vermek zorundayımdır. Ve o hakimi yerinden aldılar bunun yerine bugünkü karar veren hakimi atadılar.

Fakat bugün şunu görebiliyorizki artık AK Parti’nin içerisinden, Şamil Tayyarlarından, Bülent Arınc’a kadar, Abdullah Gül beye kadar hepsi bu kararın siyasi bir karar olduğunu ve  yanlış olduğunu dolayısıyla siyasi sonuçları olacağını söylüyorlar.Ekrem İmamoğlu başkanımız 31 Mart 2019 seçimlerinde ,13 bin küsur oyla seçimi kazanmıştı. Ve bazı gerekçeler ortaya sürülerek bu seçimlerin iptalini istediler. Hâlbuki orada bir yanlışlık varsa idi belediye meclis üyelerinin de hepsinin iptal edilmesi lazımdı. Çünkü pusula tek pusula yani orada da başkan için yanlış bir karar verildi.  Asıl gerekçe başkanın seçilmesini önlemekti. Sonra seçim tekrarlandı, 23 Hazirandaki seçimde 806 bin fark atıldı. Yani 4 milyon yediyüzbin oy alındı.

Şimdi bu oyla yüzde elli bir oranla kazanılmış ve İstanbul seçimlerinde böyle bir seçim şu ana kadar olmamıştı. Burada ne olur bakalım üst mahkemeler var taki Yargıtay süreci var. Biz orda bunun geri döneceğine inanıyoruz ama eğer dönmez ise bunun siyasi sonuçları gerçekten ağır olacak.

Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak ve Millet ittifakı olarak bunu kabul etmek mümkün değildir. Halkın iradesini yok saymakla, başka nedenlerle ona ceza verip onu koltuğundan etmeye kalkmak asla kabul edilir birşey değildir. Bizde Artvin’den şunu söylüyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak bugüne kadarda Ekrem İmamoğlu başkanımızın yanındaydık, bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz.”