CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Tuncay ve ilçe yönetiminin yaptığı açıklamayı bugün duyuran milletvekili Ali Mahir Başarır, “Çıkan sonuçlar ürpertici, dehşet verici. Evet, Mersin’de 400 binin üzerinde Suriyeli, Iraklı, Ürdünlü gibi yabancı insanların yaşadığını biliyoruz ama sistematik ve düzenli olarak vatandaşlık veriliyor. Mersin’in Mezitli ilçesinin tüm seçmen sayısı 153 bin 677 ve yabancı seçmen sayısı 5 bin 574 kişi. Daha dramatik olan ise Mersin’in Mezitli ilçesinde 62 ülkeden seçmen var” dedi.

Hiçbir yöneticinin, iktidarın kendi toprağına bu kötülüğü yapamayacağını vurgulayan Başarır, “3 bin 872’si Suriyeli, bunun 144 tanesi Iraklı, 150 tanesi Suudi Arabistanlı. Biri çıkıp bunun hesabını vermelidir. Bizim memleketimize neden bu kötülüğü yapıyorsunuz? 62 ülkeden 5 bin 574 seçmen, 10 binin üzerindeki yabancıya da vatandaşlık verilmiş. Yani seçmen sayısının yüzde 4’ü kadar hemen hemen. İlçe başkanıma bu verileri ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum. Türkiye, Mersin, Mezitli, Hatay bunu hak etmiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı Soylu’nun seçmen ithalini burada görüyoruz. O yüzden diyoruz ki, gelin buna izin vermeyin. Türkiye yabancılaşmasın” diye konuştu.

“SEÇİM OLSA MAALESEF MUHTARLIĞI BİLE TÜRK VATANDAŞI KAZANAMAYACAK HALE GELDİ”

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Yaptığımız çalışmadan sonra ilçemizde oturan yabancı vatandaşların araştırmasını yaptık. Ne acıdır ki biz esnaf ziyareti yaptığımızda Türk esnaf bulamaz olduk. Sitelerimizde komşumuza selam vereceğimiz bir Türk vatandaşımızı bulamaz olduk. Resmi olarak araştırmalarımız sonucunda Mezitli’nin 153 bin 677 seçmeni var. Bunun seçmen sayısının 5 bin 574’ü yabancı seçmen ve 62 ülkeden seçmen var. Toplamda 15 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını almıştır. Bu resmi rapora göre... Gayrı resmi olarak Mezitli’de 100 bine yakın Suriyeli var. Kendi memleketimizde yabancı olduk. Sitelerimizin bazılarında seçim olsa Suriyeliden başka bir başkan seçilmesinin imkânı yok. Mahalle muhtarı seçimi olsa maalesef muhtarlığı bile Türk vatandaşı kazanamayacak hale geldi. Ülkemizi bu duruma sokanları Allah’a havale ediyoruz. Bu ülkede bizi bu hale getirenler utansın.”