CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 99'uncu yılında gerçekleşen Parti Meclisi Toplantısı açılış konuşmasında partililere "CHP'li olmak yürekli olmak demektir. Aramıza hoş geldiniz.." diye seslendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından CHP'ye katılan gençlere rozetlerini taktı.

"BU ÜLKEYİ KURANLARA BORCUMUZ VAR"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bir devlet bir kişinin iradesine teslim edilemez. Bir kişinin iradesi felaketlere sürükler. Çetelerin kol gezdiği bir ülke olduk. Her birimizin bu ülke için görevi var. Bu ülkeyi kuranlara bizim borcumuz var. 99 yıldır bu mücadelenin parçası olduk. Bundan sonra da olacağız. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının ilk yaptığı iş Çocuk Esirmene Kurumu'nu kurmak oldu. Çünkü çocuklar babasız kalmıştı. 1921. Bu sosyal medeniyet demektir. En zor koşular da bunlar yapıldı.

21.yüzyılın Türkiye'sinde ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir. Düne kadar küfrettikleri adamın ayağına gidiyorlar. TC'yi yönetenlerin birilerine el açmasını kabul etmiyoruz.

1 Haziran 1930'da Merkez Bankası kuruldu. TC'nin kendi parasını kuracak bankası yoktu. Bankası yabancılara aitti. 5 Şubat 1932 ilk Türkçe hutbe Süleymaniye Camisi'nde okutuldu. Çünkü o zamana kadar hutbeler Arapçaydı. Şu öngörüye bakar mısınız.

1940'lı yıllarda dünyaya uçak ihraç eden 4 ülkeden biri Türkiye oldu.

1936 yılında kendi denizaltımızı yaptık. 1938 çiftçi çalıştı, üretti. Onlara sahip çıkmak için Toprak mahsülleri ofisi kuruldu.

1938'de FİSKOBİRLİK kuruldu. Şimdi fındık egemen güçlere teslim edilmek isteniyor.

1940 Batman'da petrol bulundu. Ve ilk petrol rafinesi yapıldı.

1944 Osmanlı'nın borçları son kuruşuna kadar ödendi. Gidip hiç kimseye yalvarmadan Osmanlı'nın borçlarını ödediler.

"HER CHP'Lİ CESUR OLMAK ZORUNDADIR"

Okullarımızda bizim tarihimiz çocuklarımıza doğru öğretilmiyor. Verdiğimiz mücadelede doğru öğretilmiyor. Ekonomik bağımsızlığınızı sağlamazsanız Türkiye'yi büyütemezsiniz. Emperyal güçlerin talepleri doğrultusunda iş yaparsanız başınız belaya girer. Genç arkadaşlarım unutmasınlar hiçbir emperyal güç ateşi kendi tutmaz, maşa kullanır. Bugün geldiğimiz noktada emperyal güçlerin, mevcut yönetimi nasıl kullandığını çok iyi biliyoruz. Çıkar mal varlığını açıklarım dediler. Çıt bile çıkarmadı.

Tarihin CHP'lilere yüklediği çok ciddi bir görev var. Bu görevi beraber yerine getireceğiz. Bizim yaşamımızda korku yoktur, olamaz zaten. Her CHP'li cesur olmak zorundadır. Hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz.

Cumhuriyetin 100. yılına giriyoruz. Biraz sağdan, biraz soldan asalım diye gencecik fidan gibi evlatlarımız idam edildi. Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor. Kararlı mücadelemizi sürdürmek zorundayız.

Birileri beşli çeteleri harekete geçirebilir, kendi medyasını, yolsuzluk yapanları, haramileri harekete geçirebilir. Onların yedi düveli dahi gelse bir santim geri adım atmayacağız. Her türlü hareket, iftira yapıldı. Linç girişiminde bulunuldu, kurşunlar atıldı. Öldürülmek istendik. Tek adım dahi geri adım atmadık çünkü biz Mustafa Kemal'in öğretisinden geliyoruz.

Kul hakkı yemeyiz biz. Din propagandası yaptıklarını biliyoruz. Çetelere hangi imkanların sağlandığını da biliyoruz. Bizim kalkınma mücadelemiz örnek alındı. Tarihin bize yüklediği sorumluluğu bilmeli ve yerine getirmeliyiz.

Siyaset zengin olma alanı değil, halka hizmet etme alanıdır. Eğer siz cebinizi dolduruyorsanız onları siyaset arenasından tasfiye etmeniz lazım. Tasfiyeyi demokratik yollarla halkımız yapacak.