stanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik, Özgür Yılmaz ve Oya Aslan katıldı.

Duruşmaya farklı ülkelerden gelen avukatlık meslek örgütlerinden izleyiciler de katıldı. Cumhuriyet savcısı, ‘suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle’, sanıklarının tutukluluk hallerinin devamını istedi.

KOZAĞAÇLI KENDİLERİNİ İLK TUTUKLAYAN SAVCIYI HATIRLATTI

Duruşmada söz alan Selçuk Kozağaçlı, FETÖ davasından tutuklu olan savcının davadaki etkisini anlatarak, verilen tutukluluğa devam kararının 10 yıl önceki kararın devamı olduğuna dikkat çekti:

"Benim hakkımdaki ilk tutukluluğa devam kararını veren adam hapiste ve 25 yıl ceza aldı. Soruşturma aşamasında tutuk devam kararı verenlerden şu an dışarda olan yok ya hapiste ya da yurt dışındalar. Mahkemenizin dosyasının sorgusu 1.5 gün sürdü ve 3. tutuk devam kararı gerekçesi olarak da Hollanda ve Belçika adı verilen dijital deliller ikmal edilmedi, henüz ikmal edilinceye kadar tutuk devam kararı veriyorum denildi.

10 yıl önce oluyor bu olay ve 10 yıldır ben ve arkadaşlarım bu davayı takip ediyoruz şimdi 10 yıl sonra tek gerekçe ile hakkımızda tutuk devam kararı veriliyor.  Tahliye olduktan sonra avukatlık yapmaya, işimize devam ettik. Dünyanın her yerinde ülkeleri gezdik, ülkemize döndük. Sizse şu an bir başkası tarafından verilen tutuklama kararını sürdürüyorsunuz yalnızca."

Duruşmada konuşan Avukat Derviş Emre Aydın, soruşturmanın başlama nedeni olan Selçuk Aymaz isimli kişinin beyanlarının sahte olduğuna ilişkin beyan ve delillerini hatırlattı.

Sanık avukatlar ise tahliye talebinde bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.