Toplumsal sorunlara dair imza kampanyalarının düzenlendiği change.org, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir rapor hazırladı. Buna göre, Marmara Denizi’nde görülen müsilaj kısa sürede en çok imzalanan kampanya olarak öne çıktı.

200 ülkedene 400 milyon insanın kullandığı sosyal değişim platformu Change.org, Marmara Denizi’ni kaplayan müsilaj ile ilgili kampanyanın kısa sürede büyük ilgi gördüğünü duyurdu. Kampanyanın çok kısa sürede 95 bin imzaya ulaşması rekor olarak yorumlandı. “2021 yılında çevre alanında en fazla imza atılan kampanyasının Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunu olduğu” belirtilirken, imzacıların yetkililerin harekete geçmesini istediğini ifade edildi. ‘Marmara Denizi Ölmesin. Deniz Salyasına Karşı Kurumları Göreve Davet Ediyoruz’ kampanyasının, ilk hedefi olan 150 bin imzacıya kısa sürede ulaşacağı tahmin ediliyor.

DEĞİŞİM İSTEĞİNİ GÖSTERİYOR

Milliyet’e konuşan Change.org Türkiye Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi, “İmza kampanyası başlatan ve imza atan herkesi başarılı görüyoruz” diye konuştu. Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzaların, Türkiye’de insanların hangi alanda daha fazla değişim istediğini ortaya koyduna dikkat çeken Özesmi, “Çevre mücadelesi, Change.org’da başlatılan kampanyalar içinde, her geçen yıl artan oranda yer alıyor” dedi.