Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, koronavirüs salgını sürecinde cezaevlerinde 70 koronavirüs vakasının tespit edildiğini ve 6 tutuklunun da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde cezaevlerinde 70 koronavirüs vakası tespit edildiğini açıkladı. Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, salgındaki duruma ve alınan tedbirlere ilişkin "Covid-19 Pandemi Sürecinde Ceza İnfaz Kurumları" başlıklı rapor hazırlayan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "önleyici sağlık tedbirleri", "kuruma ilk kabullerde alınan tedbirler", "Covid-19 belirtisi gösteren hükümlü ve tutuklular hakkında alınan tedbirler", "personelin izolasyonu" ile "izin, görüş ve nakil gibi uygulamaların durdurulması" olmak üzere 5 ana başlıkta birçok önlem alındığını belirtti.

6 TUTUKLU HAYATINI KAYBETTİ

Raporda, Ceza İnfaz Kurumları’nda 70 Covid-19 vakası belirlendiği aktarıldı. Bunlardan 29 tutuklu ve hükümlünün ceza infaz kurumuna ilk kabul sırasında kontrol amaçlı yapılan PCR testinde pozitif olduğu tespit edildi. Bunun dışında iki yerde toplam 41 pozitif vaka tespit edildi. Toplam 70 vakadan 36'sının ilk tetkiklerinin ardından ceza infaz kurumlarında kendilerine ayrılan özel bölümlerde izole edildiği, 34'ünün de sağlık kurumlarında tedavi ve gözlem altında tutulduğu belirtildi. Hükümlü ve tutuklulardan solunum cihazına bağlı ya da yoğun bakımda tedavi gören hasta bulunmadığı aktarıldı. Salgının görüldüğü günden bugüne kadar sağlık raporlarına göre daha önce KOAH, böbrek yetmezliği, astım gibi kronik rahatsızlıklarının bulunduğu tespit edilen 6 hasta, tedavileri sürerken hayatını kaybetti.