Ceyhan Belediyesi, 10 şehirde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından fahiş fiyat uygulayan işletmeyi önce uyardı, sonra cezai işlem uygulayarak işletmenin kapısında depremzedelere ücretsiz ikramlarda bulundu. Belediye Başkanı Hülya Erdem, "Fırsatçılığa asla göz yummayacağız" dedi. Ceyhan Belediyesi'nin sosyal medyada da yer bulan uygulaması, büyük beğeni ve takdir topladı.

Ceyhan Belediyesi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında bulunduğu afet bölgesinden ayrılarak güvenli bölgelere ulaşmaya çalışan depremzedelerin çaresizliğini fırsata çevirmeye çalışan işletmeye geçit vermedi.

70 TL’LİK ÇORBA 5 TL’YE DÜŞTÜ

Belediye, Ceyhan Otoyolu üzerinde bulunan ve 1 bardak çorbayı 70 TL'den satan işletmeyi uyardı. İşletme bunun üzerine fiyatı 25 TL’ye çekti. Belediye ekiplerinin uyguladığı cezai işlem ve işletme önünde yaptığı ücretsiz sıcak çorba, ekmek, sandviç, kek, meyve suyu ve su ikramı sonrasında işletme aynı çorbanın fiyatını 5 TL'ye düşürdü.

Ceyhan’da esnaf ve sanatkarı her zaman baş tacı ettiklerini belirten Belediye Başkanı Hülya Erdem, “İyi niyetimizi suistimal edenlere, halkımızın acısı üzerinden fırsatçılık yapmaya kalkışanlara karşı da kanunun bize verdiği yetkilerin tümünü kullanacağız. Hiç kimsenin zaten acılı milletimizin daha fazla canını yakmasına izin vermeyeceğiz. Fırsatçılığa asla göz yummayacağız. Aziz milletimizin canını yakan kim varsa evelallah karşısında da duracağız” diye konuştu.

Ceyhan Belediyesi'nin sosyal medyada da yer bulan uygulaması, büyük beğeni ve takdir topladı.