Ceyhan’da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden kaynaklanan ciddi bir sorun yaşandığını vurgulayan Başkan Erdem, devletin yetkili organlarına ilçede yaşayanların güvenliği için harekete geçme çağrısında bulundu. Erdem, Belediye olarak tüm imkanları seferber ettiklerini ancak bütçe yetersizliği nedeniyle konteynerkent kurulumunda İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti. 

İlçede yedisi acil yıkılmayı bekleyen binanın yanı sıra 71 de ağır hasarlı bina olduğunu aktaran Erdem, 106 orta hasarlı binanın ise kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Ceyhan'da 4 bine yakın insanın evine giremediğini anlatan Başkan Erdem, şunları söyledi:

“Hemşerilerimizin kalacak yer sorunu var. İlçemize acilen bir konteynerkent kurulmasını istiyoruz. Bu konudaki girişimlerimizi yaptık. Şu ana kadar olumlu bir dönüş alamadık ancak insanlarımızın can güvenliği için sonuç almayı umut ediyoruz. İlçemizde daha fazla çalışmaya, daha fazla yardıma ve desteğe ihtiyacımız var. İlgililerden, yetkililerden ve iş dünyasından bu konuda destek bekliyoruz. İlçemize acilen bir konteynerkent yapılması gerekiyor. Daha büyük acılar yaşamak istemiyoruz. Büyük bir riskle karşı karşıyayız. Belediyemizin tüm birimleriyle adeta teyakkuzdayız. Başka şehirlerden gelen insanlarımız da kalacak yer sorunu yaşıyor. Ağır hasarlı evlerin tahliyeleri gerçekleşti. Gidecek yeri olmayanlar için acil çözüm üretmek zorundayız.”