PWA Slalom World Cup, çocuklar ve gençler kategorisinde Alaçatı Wind Fest kapsamında organize edilecek. Etkinlik, yarın başlayacak ve 20 Kasım'a dek sürecek. Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde; Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle Çağla Kubat Windsurf Academy tarafından Alaçatı’nın dünyaca ünlü sörf alanında düzenlenecek yarışlara; Fransa, Arjantin, Hollanda, Almanya, İspanya, İtalya, Brezilya, Belçika, İngiltere, Macaristan, Mauritus ve Seyşeller ile Türkiye’den 100’ün üzerinde sporcu katılacak. 

Alaçatı’nın sörf bölgesi olarak korunması temasıyla organize edilecek uluslararası yarışlarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Signify Genel Müdürü Saner Kırık ve Organizatör Çağla Kubat katıldı. 

Alaçatı Wind Fest kapsamında yarın saat 17.00-19.00 arasında Ay Yapım Gecesi’nde “Vona Belgesi” izlenecek, perşembe günü 17.00-20.00 saatleri arasında Philips Solar Gecesi, cumartesi  günü 09.00-10.00 arasında ise Audi Eröz ile sulak alanda çevre dostu gezisi, aktivist Serap Yurdaer yönetiminde yapılacak. Organizasyonun ödül töreni ise 20 Kasım Pazar günü saat 19.00’da düzenlenecek. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir’in Avrupa’nın plaj ve su sporları merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“İZMİT ADETA DENİZLE YENİDEN TANIŞIYOR”

“Özellikle Türkiye Voleybol Federasyonu ile kurulan sağlam diyalog sayesinde önce BVA Balkan Cup, ardından U18, U20 ve U22 Avrupa Şampiyonası, CEV Continental Cup ve son olarak U19 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık. Körfez Festivali, 100. Yıl Yelken Yarışları, Açık Deniz Yüzme Yarışları ve Yüzme Bilmeyen Kalmasın kampanyası için açılan portatif havuzlarla İzmir adeta denizle yeniden tanışıyor. PWA World Cup da İzmir’in adını duyuracak çok önemli uluslararası bir organizasyon ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu şampiyona için de destek veriyor. Her yıl daha üst seviyede organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. PWA Slalom World Cup da dünyanın sayılı sörf merkezlerinden biri olan Alaçatı’da, ülkemizde ilk kez düzenlenecek. Alaçatı Wind Fest kapsamındaki dev şampiyona bizi hedefimize bir adım daha yaklaştıracak.”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ise şöyle konuştu: 

“Göreve geldiğimizde Çeşme’yi kültür, sanat ve sporla anılan bir kent yapacağımıza, işimizi, aşımızı büyüterek herkesin yüzünün güldüğü mutlu bir Çeşme yaratacağımıza söz vermiştim. Alaçatı’yı yeniden sörfle buluşturacağımızı söylemiştim. Bütün sözlerimizi adım adım gerçekleştiriyor olmaktan, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak, dünyanın dört bir yanından sörf tutkunlarını burada ağırlamaktan gurur duyuyorum. Alaçatı’nın yeniden dünya sörf tutkunlarının öncelikli adreslerinden biri olması da bu alanda en önem verdiğimiz konulardan biri. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü işletmelerimiz, Çağla Hanım gibi sörfe hayatını adamış isimlerle, Alaçatı’ya aşık tüm paydaşlarımızla çok güçlü bir koordinasyon ile çalışıyoruz. Çeşme Belediyesi tüm birimleriyle, ben Ekrem Oran tüm kalbimle Alaçatı’nın rüzgârında yelkenlerimizi şişirerek hızla güçlü yarınları kurmaya kararlıyız.”

PWA Slalom World Cup organizatörü Çağla Kubat, sporculuk yaşamında dünyanın tüm sörf bölgelerindeki yarışlara katıldığını ancak Alaçatı’nın bambaşka olduğunu belirterek, “PWA Slalom World Cup’ı düzenlemek üzere yola çıkarken buranın sörf bölgesi olarak kalmasını sağlamaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’i Avrupa’nın plaj ve su sporları merkezi konumuna getirmek istiyor. Bu yönde sürekli organizasyonlar yapıyor. Bugün de aramızdalar. Çeşme Belediyesi, her adımımızda bize destek veriyor ve bu cennetin korunması yönünde çalışıyor. Tek dileğimiz Alaçatı rüzgarının hiç bitmemesi ve her gün yepyeni sporcuların yetişmesine olanak sağlaması. Bu nedenle Alaçatı Wind Fest kapsamındaki bu organizasyonumuzun ana temasını ‘Alaçatı’nın rüzgarı hiç bitmesin’ olarak belirledik. Bu yolda bizlere destek veren herkese, başta da Yelken Federasyonu Başkanımız Sayın Özlem Akdurak’a çok teşekkür ediyorum” dedi.