Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi'nde yapımına başlanan futbol sahası için ilk etapta alan düzenleme ve istinat duvarı yapım çalışmalarının başladığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şu anda 138 metre uzunluğunda 5-6 metre yükseklikte istinat duvarı yapım çalışmaları devam ediyor. Ekiplerimiz zemin çalışmalarının ardından suni çim serme işlemlerini gerçekleştirecek. Daha sonra ise sahanın etrafına tel örgü çekilecek. Futbol sahamız FIFA standartlarında, 109 metre uzunluğunda 72 metre genişliğinde olacak. Yine 500 seyirci kapasitesine sahip tribün inşa edilerek dört köşesini dev projektörlerle aydınlatacağız” dedi.

EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Proje kapsamında ayrıca hakem odası, sporcu soyunma odaları ve tuvaletlerin de yapılacağını aktaran Başkan Akay, “Futbol sahasının hemen yanında otopark alanı oluşturacağız. Futbol Sahası yapım çalışmalarının ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından FIFA Onay Belgesi başvurumuzu yapacağız. Yapılan incelemeler neticesinde olumlu görüş alınması halinde sahamız FİFA’dan akredite belgesi alacak ve amatör lig maçları burada oynanabilecek” diye konuştu.

Akay, futbol sahasının en kısa sürede bitirilerek genç sporcuların hizmetine açılmasını hedeflendiklerini de sözlerine ekledi.