Afet bölgesindeki yurttaşlar için Çerkezköy’de başlatılan Komşu Paket kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Akay, şunları kaydetti:

“Dayanışmaya ve yardımlaşmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerde vatandaşlarımız komsupaket.cerkezkoy.bel.tr adresinden, temel gıda ve ihtiyaç maddelerinden oluşan 400 TL değerindeki Komşu Paketi satın alarak, depremzedelere destek olabilirler. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Adana, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa’da yaşayan depremzede vatandaşlarımız çok zor ve sıkıntılı günler geçiriyorlar. 

Bu toprakların bize öğrettiği dayanışmaya, yardımlaşmaya, belki de en çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde depremzede vatandaşlarımıza destek olabilirsiniz. Vatandaşlarımız ‘Komşu Paketi’ kampanyasına destek olmak için anlaşmalı olduğumuz yerel market zincirlerinin banka hesaplarına IBAN numarası üzerinde 400 TL’lik bağış tutarını yatırabilir, ardından banka dekontunu sisteme yükleyerek Komşu Paket Bağış Formunu doldurabilirler. Sizlerin destekleriyle temin edilecek olan temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri bölgenin ihtiyaçlarına göre Çerkezköy Belediyesi tarafından adet bölgesine ulaştırılacaktır.

Bizler de bu dönemde Çerkezköy Belediyesi’nin öz kaynakları ve hayırsever hemşehrilerimizin destekleriyle depremden etkilenen vatandaşlarımızın dertlerine bir nebze de olsa derman olmaya çalışıyoruz. Bu süreçte Çerkezköy Belediyesi’nin öz kaynakları ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile el ele vererek deprem yaralarını hep birlikte saracağız. Tüm hayırseverlerimizi, sanayicilerimizi, esnafımızı depremzede vatandaşlarımız için başlattığımız Komşu Paket kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum.”

“6 KONTEYNER EV DAHA AFET BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ”

Depremlerin ardından Çerkezköy’de başlatılan yardım kampanyası kapsamında ise 6 konteyner ev, TIR’larla Hatay’ın Samandağ ilçesine gönderildi. Kampanyada bugüne kadar 12 TIR dolusu acil ihtiyaç malzemesinin deprem bölgesine gönderildiğini kaydeden Akay, “Bunun yanı sıra daha önce 7 adet konteyner ev ile 2 adet çiftli seyyar prefabrik tuvalet Hatay’ın Defne ilçesine gönderilmişti. Dün de 6 konteyner evimiz Hatay’ın Samandağ ilçesine gönderildi. Ayrıca Çerkezköy Belediyesi öz kaynakları ile konteyner evlerde kullanılmak üzere imal edilen sobalar da acil yardım malzemeleri ile birlikte afet bölgesine gönderildi” diye konuştu.

Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“GİYİM İLE MOBİLYA VE BEYAZ EŞYA MAĞAZALARI OLUŞTURDUK”

“Vatandaşlarımızdan gelen yardım malzemelerini TIR’larla afet bölgesine göndermeye devam ediyoruz. Bir yandan da kentimize gelen depremzede vatandaşlarımız için Atatürk Kültür Merkezi’nde giyim mağazası, 29 Ekim Spor Salonumuzda da mobilya ve beyaz eşya mağazası oluşturduk. Çerkezköylü hemşehrilerimizin bizlere ulaştırdığı mobilya, beyaz eşya, kıyafet, battaniye gibi ihtiyaç malzemelerini kentimize gelen depremzede vatandaşlarımızın kaldığı evlere ulaştırıyoruz.

Çerkezköy Belediyesi olarak AFAD koordinatörlüğünde başlattığımız yardım kampanyası kapsamında vatandaşlarımız yardımları 7 farklı toplama noktasına getirebilirler. Yardım toplama noktalarımızdan Çerkezköy Belediyesi Ana Hizmet Binası haftanın 24 saat açık olacaktır. Vatandaşlarımız ayrıca Çerkezköy Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi, Kızılpınar Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi, Bağlık Mahalle Evi ve Veliköy Mahalle Evi noktalarına da saat 22.00’ye kadar yardımlarını ulaştırabilirler.

“DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Bu felakete Çerkezköy’den destek olan tüm hemşehrilerime, bu dayanışma ruhunu gösteren tüm vatandaşlarımıza minnet ve şükran duygularımı iletiyorum. Göçük altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimizin ve ülkemizin başı sağ olsun. İnşallah, bu felaketin yol açtığı tüm yaraları hep birlikte saracağız.”