Çerkezköy Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel Kurtuluş Koşusu’nun bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Kurtuluş Koşusu’na müracaatlar, 18 Ekim Salı günü itibari ile başladı. 29 Ekim Cumartesi günü tören etkinliklerinin ardından saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek koşuya, 15 yaş ve üzeri herkes başvurabilecek. 2 kilometrelik parkurda yapılacak koşuya katılmak isteyen tüm vatandaşlar, 25 Ekim Salı günü saat 17.00’ye kadar Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi Başvuru Masası'na müracaat ederek kayıt yaptırabilecek.

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kurtuluş koşumuzun startını Cumhuriyet Meydanımızdan vereceğiz. Katılımcılar Atatürk Caddesi’nden Narin Kavşağı’na kadar koşacaklar ve oradan tekrar başlangıç noktasına dönecekler. Koşu öncesi tüm katılımcılara t-shirt ve göğüs numarası dağıtılacak” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Kurtuluş koşusuna katılan herkese günün anısına katılım madalyası verileceğini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Koşuda dereceye giren sporculara kupa ve madalya takdim edilecek. Ayrıca erkekler 1’incisi ile kadınlar 1’incisine yarım altın, erkekler 2’ncisi ve kadınlar 2’ncisine çeyrek altın, erkekler 3’üncüsü ve kadınlar 3’üncüsüne de gram altın hediye edilecek” dedi.