Serginin açılışına, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yıldırım, Çerkezköy CHP İlçe kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, Veliköy Mahallesi Muhtarı Ersan Albayrak ve kursiyerler katıldı.

TOPLAM 170 KURSİYER KATILDI

Söz konusu kurslara toplam 170 kursiyerin katıldığını belirten Başkan Akay, şöyle konuştu:

“Kadınlarımızın istihdam oranını artırabilmek ve sosyal hayata katılımlarını sağlayabilmek amacıyla sürdürdüğümüz meslek edindirme kurslarını her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda mahallelerimizdeki kadınların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ekim ayında ‘Hazır Giyim-Tekstil’ ve ‘Makine Nakışı’ kurslarımızı açmıştık. Bu iki kursumuza toplam 170 kursiyer katılarak, eğitim aldılar. Bugün açtığımız sergilerle bu eğitimlerin son derece yararlı olduğunu, kadınlarımızın gelişimine büyük katkıda bulunduğunu görüyoruz. Bu bizleri ilerisi için umutlandırıyor ve şevkimizi artırıyor.”

Belediye kurslarına devam eden kadınların hem boş zamanlarını değerlendirmelerini hem de aile bütçelerine katkıda bulunmalarını hedeflediklerini belirten Akay, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bugün bu hedeflere ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah kursiyerlerimiz burada öğrendikleri ile ileride aile bütçelerine önemli katkılarda bulunarak, meslek sahibi olacaklar. Bu vesile ile açtığımız kurslarımıza katılan tüm kursiyerlere, verdikleri emekler için öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.”