Çerkezköy Belediyesi’nin 60-69 aylık çocuklar için açtığı ‘Çocuk Akademisi’ne kayıtlar başladı. 48 çocuğun alınacağı akademi, hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz hizmet verecek. 

Cumhuriyet Mahallesi’nde daha önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak kullanılan binada açılan ve 48 çocuğun alınacağı Çocuk Akademisi’ne kayıt başvuruları, Belediye’nin İletişim Merkezi’nde alınmaya başladı. 

Belediye Başkanı Vahap Akay, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“ÜCRETSİZ EĞİTİM, ULAŞIM VE BESLENME DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

“Bu yıl ilkini açacağımız Çerkezköy Belediyesi Çocuk Akademisi’ne 60 ayından gün almış, 70 ayından gün almamış çocuklarımızın başvurularını alacağız. Çocuk Akademimize kayıtları kabul edilen yavrularımıza ücretsiz eğitim, ulaşım ve beslenme desteği sağlayacağız. Büyükşehir Belediyemiz tarafından Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak kullanılan binanın tahsisi, Çerkezköy Belediyesi’ne tekrar yapıldı. Yaptığımız tadilat ve bakımın ardından burasını Çerkezköy Belediyesi Çocuk Akademisi olarak açıyoruz.

“ÖNCELİĞİMİZ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN ÇOCUKLARI”

Bu yıl Çocuk Akademimize 48 öğrenci alacağız. Başvuruların Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi masalarına yapılmasının ardından başvurular öğrencilerimizin ailelerinin sosyo-ekonomik durumlarına göre değerlendirilmeye alınacak. Öncelikle tek ve çalışmak zorunda olan annelerin çocuklarını, ardından ailelerin gelir durumuna göre çocukların kayıtları yapılacak. Önceliğimiz ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları olacak. Yapılacak değerlendirmenin ardından 48 kişilik kontenjanımızın dolması ile birlikte Çocuk Akademimiz hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında yavrularımıza açık olacak.”