Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Meclis Salonu’nda, Başkan Akay başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Akay, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yitiren yurttaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Depremin meydana gelmesinin ardından ilçede sanayiciler ve yurttaşlar tarafından büyük bir dayanışma örneği gösterildiğini kaydeden Akay, şunları söyledi:

“Herkes yardım için seferber oldu. Çerkezköy Kaymakamlığı koordinesinde herkes afet bölgesi için yardıma koştu. Yardım seferberliğinde 3 bin 470 vatandaşımız Belediye’mize gelerek afet bölgesine gönderilmek üzere yardımlarını teslim etti. Bu büyük seferberliğe katılan, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Bu süreçte hem Çerkezköy Belediye bütçesinden, yaklaşık 2,5 milyon TL, hazırladığımız çeşitli yardımları hem de vatandaşlarımızın bizlere emanet ettiği yardımları afet bölgesine Kaymakamlığı’mız koordinasyonunda ulaştırdık.”

17 DAİRE DEPREMZEDE AİLELERE TAHSİS EDİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü. İlk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 10.02.2023 gün ve 57358 sayılı banka hesapları hakkındaki müzekkeresi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 15.03.2023 gün ve 57591 sayılı konutların depremzedelere tahsisi görüşülerek Belediye’ye ait 17 adet boş dairenin deprem bölgesinden kente gelen ailelere tahsis edilmesi oybirliği ile kabul edildi. Meclis gündeminin üçüncü maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 23.02.2023 gün ve 58077 sayılı boş ve dolu kadrolarda derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresi de görüşülerek Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi.