Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nin Gökburun mevkiinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılması planlanan turistik tesis için “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verildi.

Cengiz İnşaat, Bodrum’a bağlı Gölköy Mahallesi'ndeki Cennet Koy'da Hazine’ye ait 678 bin metrekarelik araziye yapmayı planladığı turistik tesis ve rezidans projesi için Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne 13 Ekim’de tanıtım dosyasını sunarak ÇED başvurusunda bulunmuştu. Koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması tepkilere neden olurken Cengiz İnşaat’ın sunduğu ÇED dosyası incelendi ve Muğla Valiliği tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Kararda şunlar kaydedildi:

"Muğla ili Bodrum ilçesi Göl Mahallesi Gökburun mevkii, 306 ada, 1 Parsel mevkiinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılması planlanan turizm konaklama tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince turizm konaklama tesisi projesine, Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir' kararı verilmiştir."

101 APART, 83 SÜİT ODA

Öte yandan, 568 milyon lira bedeli olan projenin tanıtım dosyasında yer alan bilgilerde, tesisin 101 apart ve 83 süit oda olmak üzere toplam 184 odalı olacağı, bu odalarda 540 kişinin konaklayacağı belirtilmişti. Proje alanındaki parselin güneyinde birinci derece arkeolojik sit alanı bulunuyor. Hazırlanan ÇED dosyasında, birinci derece arkeolojik sit alanına herhangi bir müdahalede bulunulmayacağı, bu alanda hiçbir şekilde inşaat faaliyeti yapılmayacağı bilgisi de dosya da yer almıştı.