Geçtiğimiz günlerde Isparta’da günlerce devam eden elektrik kesintileri nedeniyle eleştirilerin odağına haline gelen Cengiz Holding, muhalif kimlikleriyle bilinen Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri ile Odatv internet sitesine reklam verdi. Okurlar ise reklamlar nedeniyle gazeteleri sert bir dille eleştirdi.

Özellikle AKP'nin iktidarı döneminde almış olduğu kamu ihaleleri, vergi afları ve doğaya zarar veren projeleriyle dikkat çeken Cengiz Holding, yeni bir reklam kampanyası başlattı.

Isparta’da yurttaşları günlerce karanlığa mahkum eden şirket, ‘muhalif’ yayınlar olarak bilinen mecraları reklamlarıyla doldurdu. Cengiz’in reklamı Sabah gazetesi gibi iktidara yakın medyanın yanı sıra Odatv, Sözcü ve Cumhuriyet gazetesi gibi ‘muhalif’ medya organlarının da sayfalarını süsledi.

Reklamda kendisini “Türk sanayisinin öncü kuruluşlarından” sayan Cengiz Holding, bu sorumluluk ile sektörde AR-GE faaliyetlerine liderlik ettiğinden bahsediyor. 40 bin kişi çalıştırdığını belirten Cengiz Holding’in reklamına tıklayan okurlar doğrudan holding sitesine yönlendiriliyor.

Soner Yalçın’ın sahibi olduğu Odatv 2020 yılında da Cengiz Holding’den reklam almış, konu günlerce konuşulmuştu.