Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, dün Antalya’nın Manavgat ilçesindeki pazarda esnafın ve üreticilerin sorunlarını dinledi. Bir muz üreticisinin ikram ettiği muzun tadına bakan Cemal Enginyurt, şunları söyledi:

“İTHAL MUZA KARŞIYIZ”

“İthal muza karşıyız. Antalya’dan Anamur’a kadar muz üreticisinin hakkını korumak için, Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde ithal muzu da yasaklıyoruz. İthal sütü de yasaklıyoruz. İthal hayvancılığı da yasaklıyoruz. Gübreyi de ucuzlatacağız, Allah izin verirse. Seracılara da destek olacağız, Allah’ın izniyle. Bu muzdaki tadı nerede bulacak da ithalden getirip bu ülkede satıyorlar. Yazık günah, dolayısıyla yanınızdayız.”

“İTHAL MUZ, MUZ ÜRETİCİSİNE EN BÜYÜK İHANETTİR”

“İthal muz, muz üreticisine en büyük ihanettir. İhracatın önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Nakliye başta olmak üzere muz üreticisi, ithalatçısına destek vereceğiz. Süspanse yapacağız. İhracatçıyı destekleyerek muzu her yere en düşük maliyetle götürmesini temin edeceğiz. Ama Türkiye’de de muz üreticisinin, özellikle sera üreticilerinin de bu bölgedeki sera üreticilerinin de destekçisi olacağız. Elektriği, doğal gazı süspanse edeceğiz, destek vereceğiz.”