"Doğru düzgün konuşun, burası Türkiye Cumhuriyeti" diye Kürtçe konuşan konuğu susturan sunucu Didem Arslan Yılmaz'dan açıklama geldi. Show TV'de yayınlanan "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" programına telefonla bağlantısıyla katılan kadını Kürtçe konuşmak isteyince yayından alan Yılmaz, "Burası Türkiye Cumhuriyeti, olmaz öyle şey" demişti. Sosyal medyadan gelen yoğun tepki üzerine bugün bir açıklama yapan Yılmaz, tepki gösterenleri "ülkenin fay hatlarını kaşımak"la suçladı. 

"ÖNCE TÜRKÇE KONUŞTU"

Twitter hesabından açıklama yapan Yılmaz, konuğun yeğenleriyle şakır şakır Türkçe konuştuğunu belirterek, "Aniden kızlarla Kürtçe konuşmak istediğini söyledi. Hala Türkan hanım, benim ve seyircimin kızlarla konuşmasını anlamamızı istemedi. Yeğenleriyle Kürtçe konuşarak, konuşulanları gizlemek istedi. Halanın bizden önceden tercüman talebi de olmadı. Türkan hanımı, Kürt olduğu için yayından aldırmadım. Yeğenlerine hakaret ve küfürler ettiği için yayından aldım. Öyle olsa yeğenlerini yayına konuk etmezdim" iddiasında bulundu.

"SİVASLI BİR AİLENİN KIZIYIM"

"Kürtçeye bir tepkim olamaz. Yayında doğu dili diye hiçbir ifadem de yok…." diyen Didem Arslan Yılmaz, Arapça, İngilizce konuşmak istese de aynı tepkiyi vereceğini savundu. Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sivaslı bir ailenin kızıyım.  Memleketimin doğusu batısı kuzeyi ve güneyi ile ilgili ayrım yaptığımı iddia etmek, hele etnik ayrım yaptığımı söylemek tamamen gülünç. Yayının sadece 10 saniyesini servis edip sanki ortada bir siyasi tartışma varmış gibi linç başlatanların amacı ülkenin fay hatlarını kaşımak".

Tweetlerinin altına "Bu arada Kürtçe konuşanlarla hiçbir sorunum yok, incinen vatandaşlarımızdan özür dilerim." diye not dün Yılmaz, "Doğru düzgün konuşun, burası Türkiye Cumhuriyeti. Olmaz öyle şey" sözlerini neden sarf ettiğine ilişkin ise herhangi bir açıklama yapmadı.