Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 24. gününe girildi. İki ülkenin müzakere sürecinde ilerleme kaydedildiği açıklansa da henüz somut bir adım atılmış değil. Öte yandan Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

17.30 - RUS ORDUSU İLK KEZ HİPERSONİK FÜZE KULLANDI

Rus ordusu bugün, en son teknoloji hipersonik füzesini savaşta ilk kez kullandığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, Kinzhal füzelerinin Ukrayna'nın batısındaki Ivano-Frankivsk bölgesinde Ukrayna füzelerinin ve havacılık mühimmatının bulunduğu bir yeraltı deposunu imha ettiğini söyledi.

Rusya, MiG-31 savaş uçakları tarafından taşınan Kinzhal'ın 2 bin kilometreye kadar menzile sahip olduğunu ve ses hızının 10 katı hızda uçtuğunu söyledi.

14.35 - "816 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ"

Birleşmiş Milletler, Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı saldırılarda şu ana kadar 816 sivilin öldürüldüğünü ve bin 333 kişinin yaralandığını bildirdi. 

12.30 -14 BİN 400 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-19 Mart'taki kayıplarıyla ilgili verileri paylaştı. Buna göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 14 bin 400 asker öldürüldü, Ruslara ait 95 uçak, 115 helikopter, 466 tank, 1470 zırhlı araç, 213 top, 72 roketatar sistemi ve 44 hava savunma sistemi imha edildi. Rus güçleri 914 araç, 3 hafif sürat teknesi, 60 yakıt aracı ve 17 insansız hava aracını (İHA) da kaybetti.

11.50 - MEDİNSKİ'DEN AÇIKLAMA

Belarus'taki müzakerelerde Rusya'nın baş müzakerecisi olarak görev yapan Vladimir Medinski, cuma günü yaptığı açıklamada Moskova ve Kiev'in Ukrayna'nın tarafsız ülke olması konusunda "duruşlarının gelebileceği en yakın noktaya geldiğini" belirtti.

10.30 - YURİ GAGARİN'İN ADI ÇIKARILDI

Uzay Vakfı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sebebiyle bağış toplama etkinliğinden uzaya giden ilk insan olan Sovyet kozmonot Yuri Gagarin'in adını çıkardı. Gelen tepkilerin ardından silinen notta Uzay Vakfı, "dünyadaki mevcut olaylar nedeniyle 'Yuri'nin Gecesi' isimli etkinliğinin adını 'Uzay Kutlaması: Bir Sonraki Adımı Keşfedin' olarak değiştirdiğini" yazdı.

08.00 - "AZAK DENİZİ'NE ERİŞİMİ KAYBETTİK"

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada," Azak Denizi'ne erişimi kaybettik" denildi.