Rusya’nın Ukrayna işgalinin 25. gününde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, derhal “dürüst barış müzakereleri” yapılması için çağrıda bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ayrıca  İsviçre hükümetine tüm Rus oligarkların banka hesaplarını dondurma çağrısında bulundu.

18.05 - KİEV’DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, 20 Mart TSİ 21.00 ile 21 Mart TSİ 8.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

17.25 - BM: 902 SİVİL ÖLDÜ; 10 MİLYON KİŞİ EVİNİ TERK ETTİ

BM insan hakları ofisi, dün yerel saatle gece yarısı itibarıyla Ukrayna'da en az 902 sivilin öldüğünü ve 1.459 kişinin yaralandığını duyurdu. BM ayrıca, 10 milyon Ukraynalı’nın evini terk ettiğini bildirdi. Daha önce yapılan açıklamalarda, Ukrayna’dan 3 milyonu aşkın kişinin komşu ülkelere gittiği belirtilmişti.

13.30 - UKRAYNA: RUS ORDUSU 14 BİN 700 ASKER KAYBETTİ

Ukrayna'ya saldıran Rus ordusunun 14 bin 700 askerini, 96 uçağını, 118 helikopterini ve 476 tankını kaybettiği bildirildi. Açıklamaya göre Rus güçleri 947 araç, 3 hafif sürat teknesi, 60 yakıt aracı ve 21 insansız hava aracını (İHA) da kaybetti.

16.25 - FRANSA, RUSYA MERKEZ BANKASI’NIN VARLIKLARINI DONDURDU

Fransa, Rusya Merkez Bankası'nın 22 milyar euro tutarındaki varlıklarını dondurdu Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransız makamların Rusya Merkez Bankası'nın 22 milyar euro tutarındaki varlıkları ile Batılı ülkelerin Rusya karşıtı yaptırımlarının kapsamına giren kişilerin hesaplarını ve gayrimenkullerini dondurduğunu belirtti.

09.30 - UKRAYNA'DA SİYASİ PARTİ FAALİYETLERİ ASKIYA ALINDI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin, ülkedeki geniş çaplı savaşı göz önünde bulundurarak, sıkıyönetim dönemi boyunca bazı siyasi partilerin faaliyetlerini askıya almaya karar verdiğini açıkladı.

Yayımladığı görüntülü mesajında Ukraynalılara seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'daki bazı partilerin faaliyetlerinin askıya alınmasına karar verildiğini duyurdu.