14.45 -  RUSYA UKRAYNA ARASINDAKİ MÜZAKERELER YENİDEN BAŞLADI

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler bugün yeniden başladı. Taraflar İstanbul’daki görüşme sonrası bu kez video konferans yöntemiyle bir araya geliyor.

Görüşme Rusya’daki yakıt tesisine yapılan saldırının sonrasında gerçekleşmesi adına da önemli.

Bu konu Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'a da soruldu. Sözcü, olayın "görüşmelerin devamı için uygun bir ortam yaratmadığını" söyledi. Peskov, Putin'in saldırıdan bilgilendirildiğini de kaydetti.

13.50 -  ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün saat 16.00'da bir telefon görüşmesi gerçekleştirmesi öngörülüyor.

12.10 -  UKRAYNA'DA OKUYAN TÜRK ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Ukrayna'dan yatay geçişlere ilişkin açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, öğrencilerin 11-15 Nisan tarihlerinde yükseköğretim kurumlarına başvuru yapabileceğini belirtti. 

Özvar, “Kontenjanlar yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından belirlenerek 11 Nisan 2022 Pazartesi gününden önce internet sayfalarında yayımlanacaktır" dedi.

12.00 -  RUSYA UKRAYNA'DA 6 ASKERİ TESİSİ VURDUĞUNU AÇIKLADI

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'daki Rus birliklerinin 6 askeri tesisi yüksek hassasiyetli silahlarla vurduğunu duyurdu. Konaşenkov vurulan tesisler arasında 5 mühimmat deposu olduğunu açıkladı.

Konaşenkov ayrıca Çernihiv bölgesinde Rusya özel kuvvetler biriminin bir dizi modernize T64 tankını ele geçirdiğini söyledi. TASS'ın haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı ele geçirilen tankların videosunu yayınladı.

Konaşenkov ayrıca Rus hava savunma sistemlerinin biri Bayraktar TB-2 olmak üzere Ukrayna’ya ait 8 insansız hava aracını vurduğunu söyledi.

10.50 -  LETONYA PARLAMENTOSU'NDAN 'V' VE 'Z' SEMBOLLERİNE YASAK

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekatta kullandığı "Z" ve "V" sembollerinin kamusal alanda kullanımına Letonya'da yasak getirildi.

Letonya parlamentosunda dün yapılan oylamada kamusal alanda bu sembolleri kullanan kişiler için 350 Euro'ya, şirketler içinse 2 bin 900 Euro'ya kadar para cezası öngören düzenleme kabul edildi.

Kararın bu sembollerin kamusal alanda kullanılmasının "savaş suçu ve askeri saldırganlığı yücelttiği" gerekçesiyle alındığı ifade edildi.

09.20 -  UKRAYNA, RUSYA'DAKİ YAKIT DEPOSUNU VURDU

Ukrayna ordusuna ait helikopterler, Rusya’nın Belgorod kentinde askerlere ikmal yapan yakıt deposunu vurdu.

08.30 -  RUSYA: KARADENİZ'DE 370 MAYIN BULUNUYOR

Rusya, Ukrayna'nın Odesa limanı yakınlarındaki 68 yabancı gemiyi alıkoyduğunu iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, gemiler arasında Türkiye, Çin, İsviçre ve Yunanistan bandıralıların da bulunduğunu belirtti.

Rusya'nın gemilerin Ukrayna karasularından ayrılabilmesi için her gün güvenli geçiş koridoru açtığını kaydeden Konaşenkov, mürettebattan edinilen bilgilere göre Ukrayna'nın söz konusu gemileri karasularından ayrılmaları durumunda batırmakla tehdit ettiğini ileri sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü, Ukrayna yönetiminin Rusya'nın Karadeniz'e mayın döşediği yönündeki suçlamalarını da reddetti. Konaşenkov, Ukrayna'nın Karadeniz'e yaklaşık 370 mayın döşediğini ve bu mayınlardan yaklaşık 10 tanesinin çıpasından koparak Karadeniz'in batı bölgelerinde başıboş sürüklendiğini iddia etti.