Rusya’nın Ukrayna başlattığı savaşta 32. güne girilirken ABD Başkanı Joe Biden, hafta sonu Polonya’da Ukrayna’ya desteği gösterdi.

18.20 - HEYETLER YARIN DOLMABAH.E'DE GÖRÜŞECEK

İstanbul'da gerçekleşecek olan Rusya-Ukrayna müzakerelerinin yeri ve saati belli oldu. Toplantı, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde sabah saat 10.30'da başlayacak.

14.10 - MÜZAKERELER YARIN 10.00'DA BAŞLAYACAK

28-30 Mart tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek müzakerelere ilişkin açıklama yapan Ukrayna'nın müzakere heyetinde yer alan parlamento üyesi David Arakhamia, Türkiye’de yüz yüze yapılacak müzakerelerin yarın 10.00’da başlayacağını duyurdu.

12.30 - KREMLİN: İSTANBUL'DA YAPILACAK GÖRÜŞME YÜZ YÜZE OLACAĞI İÇİN ÖNEM TAŞIYOR

Rusya ve Ukrayna heyetleri 28-30 Mart tarihlerinde İstanbul'da bir araya gelecek. Rus heyeti saat 16.00'da İstanbul'da olacak. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Müzakerelerin başarılı sonuçlanmasını ümit ediyoruz " dedi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Rus ve Ukrayna heyetleri arasında İstanbul'da yapılacak görüşme yüz yüze olacağı için önem taşıyor" denildi.

12.00 - "HEYETLER BU AKŞAM İSTANBUL'DA BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE BAŞLAYACAK"

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Ukrayna ve Rusya'nın müzakere heyetlerinin İstanbul'da bu akşam barış görüşmelerine başlayacağını söyledi. Yetkili ayrıntılı bilgi vermedi.

10.45 - KIZIL HAÇ, MARİUPOL'E HALA ERİŞİMİN OLMADIĞINI DUYURDU

Uluslararası Kızılhaç Komitesi kuşatma altındaki Mariupol'e hâlâ erişiminin olmadığını; Rusya ve Ukrayna'nın güvenli geçiş garantisi vermesi gerektiğini söyledi.

ICRC Sözcüsü Matt Morris, BBC'ye yaptığı açıklamada "Taraflar garantör olmalı ve güvenli geçişe izin vermek için bir anlaşma imzalamalı. Rotayı açıklamaları ve insanların çıkışı için yeterli zamanı da vermeleri gerekir. Şu an oraya ulaşabilen sahada bir ekibimiz yok" dedi.

08.20 - RUS ORDUSU LUTSK'TA PETROL DEPOSUNU VURDU

Ukrayna’nın Volinskaya bölgesinde bulunan Lutsk şehrindeki petrol deposu Rusya tarafından vuruldu.

Rus ordusu akşam saatlerinde Ukrayna'nın Lutsk, Harkov, Jitomir, Rivne bölgelerini de roketle vurdu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihaylo Podolyak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Her gün daha fazla roket atılıyor. Mariupol bombardıman altında. Lutsk, Harkov, Jitomir, Rivne vuruldu. Rusların başka konuştuğu dil ve insanlığı yok. Sadece roketler ve bombalar. Bu Avrupa'nın hoşuna gidiyor mu?” ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun Ukrayna'nın Volinskaya bölgesinde bulunan Lutsk şehrini hedef alarak Lutsk kentinde bulunan bir petrol deposunu vurdu.

07.50 - ZELENZKİY'DEN MÜZAKERE ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna ile Rusya müzakere heyetleri arasında Türkiye’de yapılacak görüşmelere değindi.

Müzakerelerde önceliklerinin bilindiğini vurgulayan Zelenskiy, "Önümüzde yeni bir müzakere turu var, çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre, Türkiye'de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var. Bu fena değil. Sonucu görelim" dedi.

Zelenskiy, ülkesinde hayatın normale dönmesini hedeflediklerini belirterek, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün tartışılmaz olduğunu ve etkin güvenlik garantilerinin devleti için zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.