Rusya’nın Ukrayna başlattığı savaşta 32. güne girilirken ABD Başkanı Joe Biden, hafta sonunu Polonya’da Ukrayna’ya desteği gösterdi. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın konuşma yaptığı sırada Rus güçlerinin Polonya sınırına yakın bir şehre bombalar yağdırdığı, Beyaz Saray’a bir mesaj gönderdiği belirtildi.

22.00 - ÇERNOBİL YAKINLARINDA YANGIN

Rusya’nın Ukrayna’nın Çernobil bölgesine gerçekleştirdiği saldırıların ardından 31 noktada yangın çıkarken, bölgedeki radyasyon seviyesinde artış gözlemlendiği ifade edildi. Ukrayna Çevre Koruma ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Rusların bombalamaları sonucunda ve ırkçıların ormanları ateşe vermeleri yüzünden çıkan yangınlarda radyasyon seviyesinde artış gözlemleniyor. Güncel uydu görüntülerinde yangınların 31 farklı noktada çıktığı tespit edildi” ifadeleri kullandı.

18.00 - RUSYA İLE 28-30 MART'TA TÜRKİYE'DE GÖRÜŞECEĞİZ

Ukrayna, Rusya ile 28-30 Mart arasında Türkiye'de müzakere için masaya oturacaklarını açıkladı.

16.00 - ZELENSKİY, DAHA FAZLA SİLAHA İHTİYACIMIZ VAR

Vladimir Zelenskiy, yayımladığı video mesajla bir kez daha Batı'ya seslendi; Ukrayna'nın Avrupa'nın güvenliği için kritik nokta olduğunu dile getirdi.

Silah desteği isteyen ve Mariupol'ü kurtarmanın ancak ek tank ve uçak yardımıyla mümkün olacağını vurgulayan Zelenskiy, "Ukrayna, Rus füzelerini av tüfeğiyle ya da makineli tüfeklerle vuramaz. Çok daha fazlasına ihtiyaç var. Mariupol'ü yeterli miktarda silah olmadan geri almak mümkün değil." dedi.

01.00 - UKRAYNA ORDUSU RUSYA 16 BİN 400 ASKERİNİ KAYBETTİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-27 Mart dönemindeki kayıplarıyla ilgili bilgileri açıkladı.

Buna göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 16 bin 600 asker öldürüldü, Ruslara ait 121 uçak, 127 helikopter, 582 tank, 1664 zırhlı araç, 294 top, 93 roketatar sistemi ve 52 hava savunma sistemi imha edildi.

Rus güçleri 1144 araç, 7 gemi ve hafif sürat teknesi, 73 yakıt aracı ve 56 insansız hava aracını da kaybetti.​​​​

10.50 - RUS ORDUSU KVİV KENTİNİ SEYİR FÜZELERİYLE VURDU

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Lviv kentindeki askeri hedeflerin yüksek hassasiyetli seyir füzeleriyle hedef alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Rusya, Lviv yakınlarında Ukrayna kuvvetlerinin kullandığı bir yakıt deposunu uzun menzilli füzelerle vurdu.

Şehirdeki uçaksavar sistemlerinin, radar istasyonlarının ve tank nişangahlarının tamir edilmesi için kullanılan bir tesisin de seyir füzeleriyle hedef alındığı duyuruldu.

10.00- BİDEN RUBLE ÇÖP OLDU

Biden: Rus ekonomisini kalbinden vurduk, Ruble çöp oldu

ABD Başkanı Biden, Ukrayna halkının yanında olduklarını belirterek, "Rus ekonomisini kalbinden vurduk. Enerji ithalatını engelledik. Oligarklara yaptırımlar getirdik. Şimdi de onlar acıyı birlikte çekmeli. 400'den fazla özel çok uluslu şirket Rusya'yı terk etti. Ruble neredeyse çöp oldu. 200 Ruble şu anda 1 dolar." dedi.

09.00 - UKRAYNA'DA 5 BİN SİVİL DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Veresçuk, son 24 saatte insani yardım koridorları üzerinden çoğu Mariupollü 5 bin 208 sivili güvenli bölgelere tahliye ettiklerini söyledi.

Veresçuk, yaptığı açıklamada, 26 Mart’ta sivillerin tahliyesi için 10 insani yardım koridorunun çalıştığını bildirdi.

Söz konusu koridorlarla 5 bin 208 sivili güvenli bölgelere tahliye ettiklerini aktaran Veresçuk, yalnızca Mariupol kentinden 4 binden fazla kişinin çıkarıldığını ifade etti.

Veresçuk, yarın için de Zaporojiya-Mariupol güzergahında insani yardım koridorunun açılması için görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.