Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 14'üncü güne girildi. Ülke genelinde çatışmalar sürerken, görüşmeler de devam ediyor.

23.30 - UKRAYNA, BM BÜNYESİNDEKİ BARIŞ GÜCÜ ASKERİNİ GERİ ÇEKİYOR

Birleşmiş Milletler, Ukrayna'nın Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki barış gücü misyonunda görev yapan askerlerini ve askeri teçhizatını geri çekeceğini doğruladı. 

20.00 - DÖVİZ SATIŞLARI ASKIYA ALINDI

Rusya Merkez Bankası, Kremlin'in Ukrayna'ya saldırma kararının ardından uygulanan yaptırımlarla mücadele kapsamında 9 Eylül'e kadar döviz satışını askıya aldıklarını duyurdu. Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "9 Mart ile 9 Eylül arasında bankalar vatandaşlarına döviz satamayacak" denildi.

18.21 - ALMANYA, UKRAYNA'YA SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERMEYECEK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya silah da dahil olmak üzere "birçok farklı savunma teçhizatı gönderdiğini" ancak "savaş uçaklarının kesinlikle buna dahil edilmeyeceğini" belirtti. Ukrayna'ya insani yardımların yanında silah da verdiklerini anımsatan Scholz, "Somut olarak başka ne yapabileceğimizi iyi düşünmemiz lazım. Buna kesinlikle savaş uçakları dahil değil" ifadesini kullandı.

16.30 - ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: BU BİR SAVAŞ SUÇU

Uluslararası Af Örgütü, Ukrayna’daki savaşla ilgili yürüttükleri soruşturma kapsamında Çernigiv’de ekmek ve yiyecek kuyruğuna girmiş sivillerin bulunduğu küçük meydana arka arkaya 8 bombanın bırakıldığını belirterek bu saldırı sonucunda 47 kişinin hayatlarını kaybettiklerini doğruladı. Örgüt, bu olayın bir savaş suçu olduğunu vurguladı.

13.00 - UKRAYNA'DA İKTİDAR PARTİSİ, TÜRKİYE VE ABD'NİN GÜVENLİK GARANTÖRÜ OLMASINI ÖNERDİ

Ukrayna’da iktidardaki Halkın Hizmetkarları Partisi, 'gelecek 15 yılda NATO üyesi olunmayacağının belli olduğunu' belirterek, Türkiye, ABD ve bazı komşu ülkelerin güvenlik garantörü olmasını önerdi.

12.00 - LAVROV TÜRKİYE'YE GELİYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyaretine dair yeni bir açıklama yaptı.

Sözcü Zaharova, Dışişleri Bakanı Lavrov'un Uluslararası Diplomatik Forumu için bugün Antalya'ya gideceğini ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüşmesinin burada gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi.

11.35 - RUSYA MERKEZ BANKASI'NDAN YAPTIRIM 

Rusya Merkez Bankası, yabancı para cinsinden satışları 9 Mart-9 Eylül tarihleri arasında askıya aldığını açıkladı.

10.45 - ÇİN'DEN UKRAYNA'YA İNSANİ YARDIM

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çin Kızılaçı'nın Ukrayna'ya ihtiyaç malzemelerinden oluşan 5 milyon yuan değerinde insani yardım sunacağını duyurdu.

10.35 - AB KOMİSYONU BAŞKANI: BU KIŞIN SONUNA KADAR RUS GAZINA BAĞIMLI DEĞİLİZ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'dan ithal edilen doğalgaza bu kışın sonuna kadar ihtiyaçlarının olmadığını, fazlaca sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) alımı yaptıklarını belirtti.

10.30 - UKRAYNA'DAN İHRACATA YENİ KISITLAMA

Ukrayna hükümeti arpa, şeker, tuz, et, çavdar ve karabuğday ihracatını yasakladığını açıkladı.

10.10 - UKRAYNA'DA GEÇİCİ ATEŞKES BAŞLADI

Ukrayna'da başkent Kiev dahil 5 şehirden sivillerin tahliyesi için ilan edilen geçici ateşkes başladı.

09.50 - ABD'DEN POLONYA İÇİN PATRİOT KARARI

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal operasyonuna karşı harekete geçen ABD, Polonya'ya 2 adet Patriot hava savunma sistemi füze bataryası göndereceğini duyurdu.

09.00 - STARBUCKS VE MCDONALD'S RUSYA'DAKİ FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALDI

ABD'li kahve zinciri Starbucks, ürünlerinin sevkiyatı ve bir lisans sahibi tarafından işletilen kafeleri de dahil olmak üzere Rusya'daki tüm ticari faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı.

Ünlü fastfood zinciri McDonald's'ta Rusya'daki 850 restoranın tamamını geçici olarak kapatacağını ve fakat 62 bin çalışanına ödeme yapmaya devam edeceğini açıkladı.