Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat’ta başlattığı operasyon 38. gününde devam ediyor. Ukrayna müzakere heyeti üyesi Podolyak, Ukrayna-Rusya müzakerelerinin alt çalışma gruplarının da katılımıyla çevrim içi sürdüğünü kaydetti. 

21.30 - UKRAYNA, KİEV KENTİ RUS İŞGALİNDEN TEMİZLENDİ

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Irpin, Buça, Hostomel ve Kiev bölgesinin tamamının Rus işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Facebook hesabından, "Irpin, Buça, Hostomel ve Kiev bölgesinin tamamı işgalden kurtarıldı." açıklamasında bulundu.

Irpin Belediye Başkanı Aleksandr Markuşin de şehrin çevresindeki tüm kasaba ve köylerin de işgalcilerden temizlendiğinin altını çizdi.

Markuşin, kentteki molozların temizlendiğini, kalan sakinlere yiyecek ve ilaç dağıtımı yaptıklarını, mayın tehlikesi nedeniyle kentin henüz tam güvenli olmadığına işaret etti.

16.00 - UKRAYNA'DA EN AZ 53 KÜLTÜREL ALAN ZARAR GÖRDÜ

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Ukrayna’da savaş başladığından beri en az 53 kültürel alanın zarar gördüğünü açıkladı. 

13.20 -  KİEV'DE BİR GAZETECİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

AFP, Ukraynalı bir gazetecinin Kiev yakınlarında ölü bulunduğunu duyurdu, ölüm nedenine ilişkin detaylı bir bilgi verilmedi.

12.00- 3 BİNDEN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın kuşatması altındaki Mariupol’den 3 binden fazla insanın güvenli bölgelere tahliyesinin gerçekleştiğini açıkladı.

08.23 - ZELENSKİY: RUSYA YENİ SALDIRILARA HAZIRLANIYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, paylaştığı video mesajında, bugün insani yardım koridorlarının Donetsk, Luhansk ve Zaporojiya bölgelerinde açıldığını belirtti. Zelenskiy konuya ilişkin “Bizim askerlerimiz ve sivillerimiz hepsi. Bu konuda Türkiye ile arabulucu olması için görüşüyoruz. Yakında daha detaylı bilgi verebileceğimi umuyorum” dedi.

Zelenskiy, Rusya’nın özellikle Kırım’da insanları askere almaya çalıştığını belirterek bunun uluslararası insani hukukun ihlali olduğunu söyledi. Kırım’a seslenen Zelenskiy, “Bunu sabote edin. Emirlere uymayın. Eğer işe yaramazsa ilk fırsatta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim olun. Her şeyi anlayacağız” diye konuştu. Öte yandan Zelenskiy, Rus askerlerinin kuzey eyaletlerden çekilmeye başladığını ancak doğu bölgesinde yoğunlaşarak yeni güçlü saldırılara hazırlandığını da ifade etti.