Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatı 22. gününde. Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmalar devam ederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski Alman parlamentosundaki konuşmasında Berlin'in Rusya politikasını çok sert ifadelerle eleştirdi. Zelenski, Moskova'nın, Avrupa'nın ortasında bir duvar ördüğünü duvarın çimentosunu da Almanya'nın döktüğünü söyledi.

19.10 - AVRUPA KONSEYİ BELARUS'LA İLİŞKİLERİ ASKIYA ALDI

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına aktif katılımı nedeniyle Belarus ile tüm ilişkileri askıya aldı.

Bakanlar Komitesi kararına göre Belarus’un, Konsey'in tüm toplantı ve faaliyetlerine katılma hakkı askıya alındı. Komiteden yapılan açıklamada, kararın, aynı zamanda Belarus'un Venedik Komisyonu dahil Avrupa Konseyi'nin kısmi anlaşmalarına katılımıyla da ilgili olduğu belirtildi.

Komite ayrıca Belarus ile tüm teknik işbirliğini durdurmaya karar verdi. Ancak Bakanlar Komitesi, Belarus sivil toplumu ve sürgündeki muhalefetle ilişkileri sürdürme ve geliştirme; bu konuda daha fazla inisiyatif alma kararı aldı.

17:10 - UKRAYNA SAVUNMA BAKANI; "PUTİN SAVAŞ SUÇLUSU İLAN EDİLMEDİ"

Avrupa Parlamentosu üyelerine seslenen Ukrayna Savunma Bakanı Oleksil Reznikov, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in savaş suçlusu ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Video konferans yöntemiyle Avrupa Parlamentosu üyelerine yönelik bir konuşma yapan Reznikov, "Tüm AB Parlamentosu üyelerinden Putin'in bir savaş suçlusu ilan edilmesini talep ediyorum" dedi. Dün de ABD Başkanı Joe Biden Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin için "savaş suçlusu" ifadesini kullanmıştı.

16:00 - POLONYA "ÜLKEMİZE GELEN UKRAYNALI SAYISI 1,9 MİLYONU AŞTI

Polonya, Rusya'nın saldırıları sonrasında kaçmak zorunda kalan 1,9 milyon Ukraynalı'nın Polonya'ya geldiğini açıkladı. Gelenlerin yüzde 31'inin kendi araçları, yüzde 23'ünün otobüsler, yüzde 21'inin yaya olarak ve yüzde 11'inin de trenlerle Polonya'ya giriş yaptıkları kaydedildi. Birleşmiş Milletler verilerine göre bugüne kadar Ukrayna'dan ayrılmak zorunda kalanların sayısı 3 milyonu aştı.

15.00 - ZELENSKİY AVRUPA'NIN ORTASINA RUSYA BİR DUVAR ÖRÜYOR

Almanya Parlamentosu'na hitap eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski Almanya'nın Rusya'ya yeterince tepki vermediği eleştirisinde bulundu. Zelenski, "Rusya Avrupa'nın ortasında bir duvar örüyor ve bu duvarın çimentosunu siz döktünüz" ifadelerini kullandı.

10.30 - ZELENSKİY: AB'YE ÜYE OLMAMIZI ERTELİYORSUNUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy açıklamasında, “Bizim ülkemizi savunanlar askerlerimiz, onlar bizim yaşama şansımız için mücadele veriyorlar. Biz başka bir ülkenin uydusu olmak istemiyoruz” dedi.

“Siz Ukrayna’nın AB’ye üye olmasını erteliyorsunuz” diyen Zelenskiy, “Siz bunun siyaset olduğunu düşünüyorsunuz. Ancak bunlar duvara katkıda bulunacak taşlar. Aramıza duvar örülüyor” ifadelerini kullandı.

10.30 - KİEV'DE 16 KATLI BİNAYA ROKET İSABET ETTİ

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sivil yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği saldırıda 16 katlı bir binaya roket isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.  30 kişi ise binadan tahliye edildi.

09.15 - YIKIM UZAYDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Harkiv ve Chernihiv'deki hasar uydu görüntülerine yansıdı. Maxar iki kentin uzaydan çekilmiş görüntülerini kamuoyu ile paylaştı.

Görüntülerde çok sayıda binanın tahrip olduğu bazı binalarda ise yangınların sürdüğü görülüyor.

Yıkım uzaydan görüntülendi

08.30 - PANAMA: KARADENİZ'DE 3 GEMİMİZ RUS FÜZELERİYLE VURULDU

Panama Denizcilik Bakanlığı, ülkeye ait 3 geminin Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana füzelerle saldırıya uğradığını söyledi.

Panama Denizcilik Bakanı Noriel Arauz, Karadeniz'de 3 gemilerinin Rus füzeleriyle vurulduğunu belirterek, Panama bayraklı 10 geminin halen savaş nedeniyle Karadeniz'i terk edemediğini aktardı. Arauz, "Rus füzelerinin saldırısına uğrayan üç gemi olduğunu biliyoruz ancak mürettebatın tamamı güvendedir, maddi hasar aldık. Dışişleri Bakanlığıyla sürekli iletişim halindeyiz" dedi.