Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahalede 19. güne girilirken taraflardan bilanço açıklamaları gelmeye devam ediyor.

00.05 - AB, RUSYA'YA YENİ YAPTIRIMLARI DA ONAYLADI

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya lüks mal ihracatının yasaklanmasını, ülkeden demir-çelik ithalatının engellenmesini ve bazı oligarkların mal varlıklarının dondurulmasını içeren dördüncü yaptırım paketini onayladı.

16.10 -  RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN BİLGİLENDİRME

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov bilgilendirmelerde bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, "143 insansız hava aracı (İHA), 1267 tank ve çeşitli zırhlı araç, 124 çok namlulu roketatar, 457 obüs ve havan topu, 1028 özel askeri araç yok edildi" diye konuştu

15.45 - UKRAYNA'DAN DONETSK'E FÜZE SALDIRISI

Donetsk’in merkezine Ukrayna kuvvetleri bir füze saldırısı düzenledi. Saldırıda idari binalar hasar gördü.

Bir Ukrayna Toçka-U füzesinin Donetsk’in merkezinde Hükümet Konağı yakınına isabet etmesi sonucunda yaralananlar olduğu belirtiliyor.

Füzenin parçaları, Universitetskaya Caddesi’nde bir araba ve bir otobüse çarptı.

Füzenin bir belediye otobüsüne isabet etmesi sonucu Donetsk Halk Cumhuriyeti Hükümeti’nin açıklamasına göre patlamada çoğu otobüste bulunan 20 kişi yaşamını yitirdi.

Donetsk Devlet Başkanı Denis Puşilin’se 23 yaralının hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Puşilin “Ölenler ve yaralananlar arasında çocuklar da var” diye ekledi.

14.55 - BM, UKRAYNA'DA KOMŞU ÜLKELERE GEÇEN KİŞİ SAYISINI AÇIKLADI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğince (BMMYK) yapılan açıklamada, Ukrayna'daki mülteci krizine ilişkin çeşitli kaynaklardan edinilen veriler paylaşıldı. 

Açıklamada, 24 Şubat-12 Mart'ta yarıdan fazlası Polonya'ya olmak üzere 2 milyon 808 bin 792 mültecinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiği belirtildi.

Polonya'ya 1 milyon 720 bin 227, Macaristan'a 255 bin 291, Slovakya'ya 204 bin 862, Rusya'ya 131 bin 365, Moldova'ya 106 bin 994, Romanya'ya 84 bin 671, Belarus'a 1226 ve diğer Avrupa ülkelerine ise 304 bin 156 mültecinin geçiş yaptığı aktarılan açıklamada, bu rakamlara ilave Donetsk ve Luhansk bölgelerinden 18-23 Şubat'ta 96 bin kişinin Rusya'ya geçtiği kaydedildi.

13.45 - TARAFLAR ARASINDA MÜZAKERELERİN 4. TURU BAŞLADI

Ukrayna'da taraflar arasında müzakerelerin 4. turu başladı. 

Taraflar arası müzakerelerin dördüncü turu çevrimiçi formatta başladı. Zelenskiy'nin danışmanı Podolyak, Rusya-Ukrayna müzakerelerinin dördüncü turundan bir fotoğraf paylaştı.

09.30 - ÜNLÜ RESSAMIN OĞLU KENDİNİ MC DONALD'S'A KELEPÇELEDİ

Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle Rusya’da birçok küresel markalar kapatılırken ünlü Rus Ressam Nikas Safronov’un oğlu Luka Zatravkin, bu durumu protesto etmek için kendisini ABD merkezli gıda şirketi Mc Donald’s firmasının başkent Moskova’da Puşkin Meydanı’nda bulunan bir şubesinin kapılarına kelepçeledi.

Piyanist Zatravkin, "Kapatmalarına gerek yok. Kapatmaları için gerekçeleri ne? Bu tüm Rus halkına karşı düşmanlıktır, şiddet eylemidir" ifadelerini kullandı. Polisler Zatravkin’i gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

09.00 - MÜZAKERELER BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Ukrayna müzakere heyeti üyesi ve milletvekili David Arahamia, Rusya Federasyonu ile müzakerelerin bugün saat 10.30'da başlayacağını söyledi. Görüşme video konferans yoluyla yapılacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'se Ukrayna heyetinin Rusya ile yapacağı görüşmelerde görevinin kendisini Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştürmek ve "etkili garantiler" almak olduğunu söyledi.