Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 13'üncü güne girildi. Ülke genelinde çatışmalar sürerken, görüşmeler de devam ediyor.

15.35 - "ASIL SORULMASI GEREKEN UKRAYNA TARAFININ GÖRÜŞMELERE NE DERECE HAZIR OLDUĞU"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nın, Ukrayna ile görüşmeye 'her zaman hazır olduğunu' belirterek, "Asıl sorulması gereken, Ukrayna tarafının perşembe günü Türkiye’de gerçekleşecek görüşmelere ne derece hazır olduğu" dedi.

14.25 - POLONYA'YA SIĞINAN UKRAYNALI SAYISI 1,2 MİLYONA ULAŞTI

Polonya Sınır Muhafız Teşkilatı'na göre, savaşın başlamasından bu yana 1,2 milyon kişi Ukrayna'dan Polonya'ya kaçtı. Kaçan Ukraynalıların yaklaşık yüzde 90'ı kadın ve çocuklardan oluşuyor.

12.25 - ZELENSKİY'DEN DONBASS AÇIKLAMASI

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 13. gününde devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Amerikan ABC kanalına özel açıklamalarda bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kırım ve Donbas'ının tanınmasına ilişkin soruyu, "Bunu tartışabiliriz" diyerek yanıtladı.

11.30 YANUKOVİÇ'TEN ZELENSKY'E BARIŞ ÇAĞRISI

Eski Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e bir mektup yazarak, "ne pahasına olursa olsun akan kanı durdurmaya" çağırdı ve barış anlaşması imzalamasını istedi.

10.45 UKRAYNA'DA GEÇİCİ ATEŞKES BAŞLADI

Rusya Savunma Bakanlığının, Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol şehirlerinden sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes kararı Moskova saati ile 10.00 itibariyle yürürlüğe girdi.

10.00 RUSYA YAPTIRIMLARDA DÜNYA BİRİNCİSİ

Ukrayna'ya yönelik saldırı, Rusya için 2 bin 778 yeni yaptırıma yol açtı. Rusya, yaptırımlarda, İran, Suriye ve Kuzey Kore'yi geride bırakarak 10 günde dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi oldu.

09.00 DÜNYA BANKASI'NDAN UKRAYNA'YA 723 MİLYON DOLARLIK KREDİ VE HİBE

Rusya’ya Ukrayna’ya yönelik operasyonu sürerken, Dünya Bankası, Ukrayna’ya 723 milyon dolarlık kredi ve hibe paketini onayladı. Bankadan yapılan açıklamada, İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylanan paketin 350 milyon dolar tutarında ek kredi ile Hollanda ve İsveç’ten 139 milyon dolarlık teminatı içerdiği aktarıldı.

Açıklamada, pakete İngiltere, Danimarka, Letonya, Litvanya ve İzlanda’dan 134 milyon dolarlık hibenin yanı sıra Japonya’dan 100 milyon dolarlık finansmanın da dahil olduğu kaydedildi. Bankanın açıklamasında, böylece Ukrayna için ayrılan toplam destek tutarının 723 milyon doları bulduğu belirtildi.