23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü, yurt genelinde pandemi kuralları çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Siyasi parti ve kurum temsilcileri de 23 Nisan'a özel kutlama mesajlarını paylaşıyor.

DEVLET ERKANI ANITKABİR’DEYDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 101. açılış yıl dönümü törenleri kapsamında Devlet erkanı bu sabah ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un başkanlığındaki heyette, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yer aldı.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ KATILMADI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl da Anıtkabir'deki törene katılmadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de törene katılmadığı görüldü.

“MİLLETİ ‘EFENDİSİ’ BİLENLERİN KUTLU GÜNÜDÜR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Akşener, “Milletin sözünden başka söz, kararından başka karar tanımayanların, Milleti ‘Efendisi’ bilenlerin kutlu günüdür” dedi. Akşener, “Milli Egemenliğimizin ilanını, geleceğimiz olan çocuklarımıza bayram olarak armağan eden büyük Atatürk’ün verdiği mesajı anlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜ HEP GÜLSÜN”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sosyal medya hesabından kutlayarak, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yüzü hep gülsün” ifadelerini kullandı.

101 OKULDAN 101 BALON GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

İstanbul’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 101 okuldan 101’er balon çocuklar tarafından gökyüzüne bırakıldı. Havadan görüntülenen balonlu kutlama görsel şölen oluşturdu.

BİRİNCİ MECLİS'TE TÖREN DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 101. yıl dönümü dolayısıyla Ulus'taki Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tören düzenlendi.

Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve bazı milletvekilleri katıldı.

Törende, Birinci Meclis'te ilk konuşmayı yapan Sinop Mebusu Şerif Bey'in konuşmasının ses kaydı dinletildi, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.