Ankara’nın ilk organik ürünler pazarı olan Çankaya Belediyesi Ayrancı Organik Ürünler Pazarı 15’inci yaşına girerken, aynı kapsamda kurulan Ümitköy Organik ve Doğal Ürünler Pazarı da Başkentlilerden ilgi görmeye devam ediyor.

Çankaya Belediyesi’nin Başkentlileri, doğal ve ‘iyi tarım’ ürünleriyle buluşturmak amacıyla kurduğu ilk organik ürünler pazarı olan Ayrancı Organik Ürünler Pazarı 15’inci yaşına girerken, aynı temel ile kurulan Ümitköy Organik ve Doğal Ürünler Pazarı'na da ilgi sürüyor. Ayrancı Organik Ürünler Pazarı, Antika Pazarı’nın kurulduğu günler dışında her pazar günü kuruluyor.

ORGANİK ÜRÜN SERTİFİKASI OLMAYAN ÜRÜNLER SATILMIYOR 

Ekolojik sistemde hatalı tarımsal uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik ve üretimde sadece miktar artışını değil aynı zamanda ürün kalitesinin de yükselmesini amaçlayan, alternatif bir üretim şekli olan organik ve iyi tarım ürünlerinin tüketiciye ulaştığı Ayracı ve Ümitköy organik ürün pazarlarında, pazar günleri üretici ile tüketici bir araya geliyor. Organik Ürünler Pazarı’nda organik ürün sertifikası olmayan ürünlerin girmesine ve satılmasına izin verilmezken, ürünün her türlü kontrolü ve kaydı Çankaya Belediyesi yetkilileri tarafından yapılıyor. Ayrancı ve Ümitköy pazarlarında; Ankara’nın ilçeleri Kalecik, Ayaş, Güdül, Çubuk’un köylerinde yetişen doğal ve iyi tarım ürünlerinin satışı yapılıyor.