Haber: Fatoş Erdoğan

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un şikâyeti üzerine “özel hayatının gizliliğini ihlal etmek” gerekçesiyle açılan dava, bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 “FOTOĞRAFLARIN ÇEKİLMESİ KONUSUNDA BİR TALİMATIM YOK”

Canan Kaftancıoğlu, mahkemedeki savunmasında şunları kaydetti:

“’Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’ten neden yargılandığımı iddianame bana aktarmıyor. Bu fotoğrafta ne bir özel hayat görüyorum, ne de bir ev görüyorum.

Olan şey bir kamu görevlisinin devletin nüfuzunu kullanarak usulsüzlük yapması ve basının bunun ortaya çıkarması.  Hakkımda açılmış olan davanın hangi maksatla açılmış olduğunun farkında değilim. Hakkımda bu dava açılmışsa da, söz konusu fotoğrafın incelenmesinde herhangi bir özel hayatın bahsedilemeyeceği açıktır.

Kamu görevlisinin yapmış olduğu usulsüzlüklerin ilçe teşkilatı tarafından açığa kavuşturulmuş olması sebebiyle hakkımda bu şekilde istinafta bulunmuştur. İddianamede belirtildiği şekilde her ne kadar özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirmeden dava açılmış ise de, benim CHP Üsküdar İlçe Başkanı olan Suat Özçağdaş'ın müştekinin evinin fotoğraflarının çekilmesi konusunda bir talimatım yoktur. Ben müştekinin nerede oturduğunu da bilmem. Bir hafta önce başka bir vatandaş tarafından yine müştekinin evinin ve arsanın videosu çekilmiş ve sosyal medyada paylaşılmıştır.

Bu kişi vakıflardan usulsüz şekilde kiraladığı arsada usulsüz inşaat yapıyor. Sonrasında yıktığı yere kaçak inşaat yapıldığı duyumları gelince, kaçak yaptığı ortaya çıkınca alelacele yıkıyor. Usulsüz inşaat nedeniyle yapılmış bir paylaşımdır, başka bir maksat yoktur. Suçu ortaya çıkaranı şeytanlaştırdılar. Bugünkü mahkeme de bunun sonucu.”

İKİ TANIK İÇİN ZORLA GETİRME KARARI

Bir sonraki duruşmanın 18 Şubat tarihine ertelenmesine hükmeden mahkemenin kararında, şu ifadelere yer verildi:

“Duruşmaya gelmeyen tanıklar Ali Arslan ve İbrahim Bulut'un zorla getirilmesine; dosyanın bilirkişiye tebliğine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 2020/62411 Anadolu 17. Asliye Cezanın dosyasının, dosyasının incelenmesinden sonra birleştirme hususunun değerlendirilmesine karar vererek 18 Şubat 2022 tarihi saat 10.00'a ertelenmesine karar verildi.”

“BİZ DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Duruşma sonrası Canan Kaftancıoğlu, Anadolu Adliyesi önünde açıklamada bulundu. Açıklamaya CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile CHP il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Kaftancıoğlu, açılan davaların doğruları söylemelerine engel olmayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bugün bir kez daha üst düzey kamu görevlisinin nüfusunu kullanarak yaptığı usulsüz işlerin ortaya çıkarıldığı için, usulsüz işten dolayı kendisi cezalandırılmak yerine kamuoyunda pergolasıyla anılan beyefendinin açtığı davalardan birine katıldık yine.

Burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin hukuka, halka, kente, doğaya ve çevreye bakışı çok nettir. CHP’nin Genel Başkanı’ndan ilçe başkanına kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları, yapmaya devam edecekleri kamu görevlileri nedeniyle beyefendi tarafından şikâyet üzerine yargılan davaya geldik. Bu davada ne oldu derseniz; hiç uzun uzun anlatmayacağım. Ortada tarafımızdan işlenen bir suç değil, tarafımızdan yerine getirilen bir sorumluluk olduğu için, biz sorumluluklarımızı hatırlattık.

Birileri suç isnat etmeye, kendi suçlarını bastırmak için suç uydurmaya devam etsinler. Bizler mahkemelere her gün de gelsek, defalarca dava da açılsa doğruları söylemeye devam edeceğiz. Biz duruşmalara gelirken birileri talimatla davaları açtırıp bizleri buraya getirmeye çalışsa da; bu davalar bizim için fırsat. Halk için çalışırken, halka sizin aracılığınızla hakikati, gerçeği ve asıl suçluları, suçluların kim olduğunu göstermenin bir aracı. Sizler de buna vesile olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.”

kaftancıoğlu