Çanakkale'de çalıştıkları rüzgar enerji santraline gitmek için yola çıkan Mürsel Meracıoğlu ve Filiz Soydoğan Çiçek'in içinde bulunduğu otomobil taşan baraj suyunda kayboldu.

Çanakkale'de çalıştıkları rüzgar enerji santraline gitmek için yola çıkan 40 yaşındaki Mürsel Meracıoğlu ve 50 yaşındaki Filiz Soydoğan Çiçek'in içinde bulunduğu otomobil taşan baraj suyunda kayboldu. Arama kurtarma çalışmalarına havanın kararması ve yoğun kar yağışı nedeniyle ara verildi. Ayvacık ilçesine bağlı Kırca köyündeki rüzgar enerji santralinde iş güvenliği uzmanı olarak çalışan Mürsel Meracıoğlu ile yardımcı hizmetlerde çalışan Filiz Soydoğan Çiçek, bu sabah işe gitmek üzere ilçe merkezinden otomobille yola çıktı. Otomobil, saat 07.45 sıralarında, Ayvacık Barajı yanından geçen toprak yola geldiğinde taşan baraj suyuna kapılarak kayboldu. Mürsel Meracıoğlu, cep telefonundan 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp yardım istedi. 12 saniye süren görüşmenin ardından telefona ulaşılamadı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

İhbar üzerine bölgeye giden Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekibindeki 2 asker, baraj suyu içinde, ışıkları yanan bir araç gördüğünü bildirdi. Bu bilgi üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Yardım talebinde bulunan Meracıoğlu'nun cep telefonunun, kaybolduğu bölgeden sinyal verdiği saptandı. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi dalgıçlarının baraj suyunda yaptığı aramalara, AFAD ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 2 zodyak bot da katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden getirilen manyetometre ile su yüzeyinde tarama yapıldı. Yağan kara rağmen yapılan aramalarda ikilinin ve otomobilin izine rastlanmadı. Arama kurtarma çalışmaları için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kullandığı üç boyutlu sualtı görüntüleme cihazının istendiği bildirildi. Çalışmalara hem havanın kararması hem de yoğun kar yağışı nedeniyle ara verildi. Çalışmalara yarın sabahtan itibaren devam edileceği bildirildi.

"YALVARIRIM ABLAMI BULUN"

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı. Kayıp Filiz Soydoğan Çiçek'in İzmir'den gelen kızı İlayda Çiçek ve kardeşi Tülay Soydoğan ile görüşen Vali Aktaş, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kız kardeş Tülay Soydoğan, Vali İlhami Aktaş'a, "Ne olur lütfen bulun. Yalvarırım bırakmayın. Hava birazdan kararacak. Lütfen, yalvarırım ablamı bulun. Daha çok imkan varsa istiyoruz. Bizim yapabileceğimiz birşey varsa biz yapalım" ifadelerini kullandı. Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sahil Güvenlik Komutanlığından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine kadar tüm ekiplerimiz şu anda buradalar. İnşallah en kısa zamanda arama kurtarma faaliyetlerinden sonuç almayı ümit ediyoruz" diye konuştu. Kayıp Mürsel Meracıoğlu'nun evli ve bir çocuk babası, Filiz Soydoğan Çiçek'in de evli ve 2 çocuk annesi olduğu öğrenildi